Orasul cainilor (Feher Isten / White God) in regia lui Kornel Mundruczo, propunerea Ungariei la categoria Cel mai bun film strain, este inclus in programul 9 pentru Oscar la Cinema Studio din Bucuresti.

Evenimentul are loc in capitala intre 9 si 15 ianuarie, cu o saptamana inaintea anuntarii nominalizarilor celei de 87-a editii a premiilor Academiei Americane de Film. 

Cele doua proiectii sunt programate duminica, 11 ianuarie, de la ora 14:00 si joi, 15 ianuarie, de la ora 20:00.

Dupa premiera mondiala de la Cannes si premiul cel mare al sectiunii Un Certain Regard, Orasul cainilor / White God si-a continuat traseul international in prestigioase festivaluri din peste 20 de teritorii. Noua Zeelanda, Melbourne, Sarajevo, Busan, London, Haifa sau Salonic sunt doar cateva dintre ele. Inceputul anului a fost marcat de premiera americana in cadrul Festivalului de la Palm Springs. 

Remarcat de critica internationala drept “un thriller indraznet si incisiv, sarcastic, dinamic si ambitios” (One Room with a View), “tulburator” (Variety), “o adevarata apocalipsa a cainilor” (The Guardian), “o parabola feroce” (The New York Times), Orasul cainilor este o alegorie impresionanta despre rasism si inegalitate sociala in care cainii fara stapan se coalizeaza impotriva oamenilor. 

Scenariul filmului este inspirat dintr-o stire reala a presei maghiare: incercarea esuata a extremei dreapta de a vota o lege prin care stapanii de caini ar fi impozitati diferit in functie de pedigree-ul patrupezilor. Taxe mari pentru metisi, taxe mai mici pentru cainii cu pedigree si scutire de plata pentru rasele unguresti. In Orasul cainilor, Lili, o pustoaica de 13 ani, porneste in cautarea cainelui Hagen abandonat de tatal ei dupa impunerea acestei legi. 

Peste 250 de caini dresati timp de 6 luni de zile au participat la filmarile White God. Interpretii lui Hagen, cainii Body si Luke, au primit neoficialul Palm Dog la Cannes 2014.

Orasul cainilor va rula in cinematografele din Romania din 20 februarie, distribuit de Parada Film.