Fox a ales actorul principal pentru mult asteptatul sequel. Acesta va fi fiul personajului interpretat de Will Smith in Independence Day. 

Jessie Usher este actorul care va avea rolul principal in ID 4 – 2. El il va interpreta pe fiul lui Steven Hiller (Will Smith). 

De asemenea, a fost confirmat cu putin timp in urma ca Liam Hemsworth si Jeff Goldblum vor aparea in sequel. Anuntul a fost facut de catre regizorul Roland Emmerich pe pagina sa de Twitter:

Will Smith se pare ca nu va juca si in cel de-al doilea film. 

Jessie Usher a aparut in mai multe productii cum ar fi: Without a Trace, Hannah Montana, The Mentalist, Criminal Minds, Level Up sau Survivor’s Remorse. De asemenea Jessie Usher a jucat in drama When The Game Stands Tall. 

Independence Day 2 ne va arata o lume la douazeci de ani dupa invazia extraterestra. Oamenii au reconstruit Pamantul si chiar au beneficiat de pe urma tehnologiei invadatorilor. 

Filmul are lansarea programata pentru 24 iunie 2016, la aproape 20 de ani de la premiera primului film (3 iulie 1996). In Romania va fi distribuit de Odeon Cineplex.