Andrew Lesnie, directorul de imagine din spatele trilogilor Lord of the Rings si The Hobbit a decedat la varsta de 59 de ani.

Sir Ian McKellen (Gandalf din LOTR) ii aduce un omagiu cineastului si colaboratorului sau de pe platourile de filmare. Acesta il numeste pe Lesnie un maestru al noilor tehnologii si il lauda pentru dedicatia cu care lucra:

 

Stirea mortii cineastului apare, de asemenea, si in alte publicatii de profil. The Hollywood Reporter ne aminteste cum Peter Jackson, regizorul celor doua trilogii l-a cooptat pe Lesnie in echipa sa. Jackson afirma ca ceea ce l-a convins sa colaboreze cu cineastul au fost filmele din seria Babe la care acesta a facut imaginea lor. De asemenea Jackson precizeaza ca si-a dorit un director de imagine australian deoarece intentiona ca acesta sa fie compatibil cu stilul sau de lucru.

Alte filme cunoscute la care a mai lucrat Andrew Lesnie sunt: I am Legend, The Last Airbender sau Healing.

Andrew Lesnie a studiat filmul si televiziunea la TAFE si la Scoala Australiana de Film, Televiziune si Radio. Dupa aceasta s-a alaturat Australian Broadcasting Corp ca asistent cameraman. Pana a ajunge la lucrul cu productii importante, si-a exersat talentul cu scurt metraje si videoclipuri muzicale.

Cu siguranta aceasta va fi una dintre pierderile mari ale industriei filmului de anul acesta, multi dintre actori urmand probabil sa-i aduca un omagiu cineastului decedat de curand.