Castigator a doua premii Oscar, compozitorul James Horner a decedat intr-un accident de avion la varsta de 61 de ani, anunta publicatii din intrega lume.

Horner, care era un pilot experimentat, pilota unul dintre avioanele sale mici cand in urma unui accident s-a prabusit la nord de Santa Barbara.

Horner era cunoscut datorita compozitiilor sale de exceptie, printre care Titanic (r. James Cameron), pentru care a primit cele doua premii Oscar (unul pentru coloana sonora si celalalt pentru versurile melodiei originale My Heart Will Go On cantata de Celine Dion. Deasemenea, a compus coloana sonora pentru Avatar, regizat tot de Cameron, fiind implicat si in sequelurile la acesta. 

Printre numeroasele filme pentru care a creat coloana sonora se numara: A Beautiful Mind, Braveheart, Apollo 13, Field of Dreams, Aliens si melodia Somewhere Out There pentru An American Tail

Cariera lui Horner a inceput in 1978 cu filmul The Watcher, de atunci numele sau legandu-se de aproape 158 de filme pentru care acesta a compus muzica de pe coloana sonora a lor.

Ultimele filme in care vom putea asculta creatiile lui sunt: Southpow (r. Antoine Fuqua) si The 33 (r. Patricia Riggen).