Weekendul trecut, Mercenarul cu gura mare a reusit sa cucereasca box-office-urile internationale! 

Productia 20th Century Fox Deadpool a incasat peste 132 mil. $ in primul weekend de rulare in box-office-ul nord-american.

Incasarile reusesc astfel sa intreaca lansarea de anul trecut, Fifty Shades of Grey care stabilise atunci un record de incasari pentru luna februarie: 85 milioane $. 

In acest moment, Deadpool a reusit sa intreca si filmul care se afla pe locul intai la incasari pentru o pelicula cu ratingul R (The Matrix Reloaded cu 91 milioane $)

Incasarile pe weekend reusesc sa fie si cele mai bune din istoria companiei Fox. Deadpool intrecand la incasari filmul ce se afla pe primul lor in topul companiei - Star Wars: Episode III Revenge of the Sith (108 milioane $).

Ita cateva recorduri intrecute de Deadpool week-end-ul trecut:

Cel mai bun weekend de lansare al unui film Fox

Cel mai bun weekend de lansare pentru un film cu ratingul R (nerecomandat sub 17 ani)

Cel mai bun weekend de lansare din luna februarie

Cel mai bun weekend de premiera al iernii

Locul 2 in topul incasarilor pe weekend pentru un film original Marvel

Locul 5 in topul incasarilor pe weekend pentru un film Marvel

La nivel international, Deadpool are incasate peste 125 milioane $ din cele 61 de teritorii unde a fost lansat. Pana acum incasarile mondiale ale filmului se ridica la suma de 264 milioane $.

Si in Romania, fanii Deadpool au mers sa vada primul film cu super-eroi Nerecomandat sub 15 ani (conform clasificarii primite de CNC).

Astfel, in Romania, Odeon Distribution distribuitorul filmului a inregistrat un record de 118.149 de spectatori platitori si peste 2.220.000 lei (aprox. 560.000 $) incasari. Pana in acest moment este filmul cu cel mai bun weekend de lansare din 2016 in Romania.

Filmul regizat de debutantul Tim Miller si scris de Paul Wernick si Rhett Reese, a fost facut cu un buget infim de doar 58 mil.$. Ce este mai interesant, compania Fox nu a avut prea mare incredere in acest proiect, iar filmul s-a facut datorita implicarii masive a lui Tim Miller si a lui Ryan Reynolds (ambii in imaginea de mai sus), care au facut un imens lobby la Fox pentru ca proiectul sa primeasca unda verde si finantare.

Ryan Reynolds il interpreteaza pe Deadpool alaturi de T.J. Miller (Weasel), Gina Carano (Angel Dust), Brianna Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead), Morena Baccarin (Copycat), si Ed Skrein (Ajax). 

Filmul mai beneficiaza de vocea actorului sarb Stefan Kapicic care ii da viata peronajului Colossus.

Deadpool ruleaza in cinematografele din Romania din 12 februarie, distribuit de Odeon Distribution.