Desi zvonurile in ultima vreme o indicau ca favorita pe Daisy Ridley din Star Wars: The Force Awakens pentru rolul Larei Croft, se pare ca producatorii au gasit o alta actrita potrivita pentru rebootul Tomb Raider.

The Hollywood Reporter anunta ca Alicia Vikander (castigatoare a premiului Oscar pentru rolul din The Danish Girl) a semnat contractul pentru a o interpreta pe Lara Croft in noul film Tomb Raider.

Cineastul norvegian Roar Uthaug (The Wave) va regiza filmul ce are la baza un scenariu scris de Geneva Robertson-Dworet (Transformers 5). 

Jocul original Tomb Raider a fost publicat in 1996 de compania londoneza Eidos devenind in scurt timp unul dintre cele mai de succes jocuri video din toate timpurile. 

Un reboot al seriei, povestind originile Larei Croft, a fost lansat in 2013 fiind vandut in peste 5 milioane de exemplare. Cel mai recent joc, intitulat Rise of the Tomb Raider, este disponibil acum pentru consolele Xbox One, Xbox 360 si PC.

Paramount Pictures a realizat deja doua filme despre neinfricata exploratoare. Cele doua filme, Lara Croft: Tomb Raider (2001) si Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003), au avut-o in rolul principal pe Angelina Jolie ai au avut incasari totale de peste 430 milioane $ la box-office-ul international.

Warner Bros. va distribui noul film Tomb Raider prin intermediul MGM. Ei vor produce pelicula alaturi de GK Films.