Regizorul Radu Jude se afla in aceasta perioada in productie cu un documentar independent produs de Hi Film Productions

Noul proiect cinematografic combina aproximativ 2000 de fotografii din cele 7500 ale colectiei Costica Acsinte si diverse materiale din Arhiva Nationala de Filme si din Arhiva Societatii Romane de Radiodifuziune.

Montajul documentarului este semnat de Catalin Cristutiu iar consilierea tehnica este asigurata de Marius Panduru

Filmul este realizat cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costica Acsinte.

Potrivit producatorului Ada Solomon, documentarul va fi finalizat in aceasta toamna.

Nascut la 4 iulie 1897, in comuna Perieti, judetul Ialomita, Costica Acsinte este unul din eroii Primului Razboi Mondial.

Odata cu inceperea conflagratiei mondiale, Costica Acsinte se inroleaza voluntar ca fotograf de razboi, developand atat fotografiile sale dar si pe cele ale pilotilor si observatorilor aerieni romani, francezi sau in unele cazuri, chiar rusi. 

Experientele traite in perioada respectiva sunt redate de albumul fotografic personal ce contine 84 de pagini si 327 de fotografii, marea majoritate fiind insotite de o scurta descriere dactilografiata (albumul mai include desene/schite, taieturi din ziare). 

Printre cei fotografiati se regasesc: Regele Ferdinand, Regina Maria, Printul Carol, Generalul Berthelot sau Generalul Eremia Grigorescu.

Costica Acsinte a lasat in urma sa mii de negative fotografice pe placi de sticla, planfilme si un numar necunoscut de printuri fotografice - multe dintre ele aflate la familiile persoanelor ce au fost fotografiate. 

Majoritatea printurilor poarta pe verso stampila studio-ului „Foto Splendid Acsinte“.

Radu Jude a regizat o serie de scurt metraje printre care Lampa cu caciula (2006) (castigator a peste 50 de premii la festivaluri internationale printre care Sundance, San Francisco, Los Angeles, Uppsala) si Alexandra (2007) (selectat la Clemont-Ferrand, premiat la Oberhausen).

Lung metrajul sau de debut – Cea mai fericita fata din lume (2009), a primit premiul CICAE la Berlinale 2009. A fost selectionat in peste 50 de festivaluri printre care Toronto, New Directors/New Films - New York, Salonic, Sarajevo si Londra. In 2011, a regizat si produs mediu metrajul independent Film pentru prieteni. 

Toata lumea din familia noastra (2012), cel de-al doilea lung metraj, a fost proiectat in premiera mondiala in cadrul sectiunii Forum de la Berlinale. A obtinut Marele Premiul al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d’Or si Premiul pentru Cel Mai Bun Actor la Namur IFF, Marele Premiu CinEast IFF, a fost selectat in peste 30 de festivaluri si a fost lansat in Franta, Olanda si Ungaria. 

Cele mai recente scurt metraje O umbra de nor si Trece si prin perete au fost prezentate la Cannes in sectiunea Quinzaine des Realisateurs. 

Cel din urma a fost recompensat cu Mentiunea Speciala a juriului. 

Aferim! (2015) ii aduce Ursul de Argint pentru Cea mai buna regie la Berlinale

Radu Jude se afla in postproductie cu lung metrajul Inimi cicatrizate, adaptare libera dupa Max Blecher.