Nae Caranfil revine in cinematografele din Romania la doi ani dupa succesul Closer to the Moon

De data aceasta regizorul ne propune o comedie muzicala: 6,9 pe scara Richter.

Regizorul si scenaristul Nae Caranfil este deopotriva autorul textelor si compozitorul pieselor muzicale de pe coloana sonora a celui mai recent film al sau, 6,9 pe scara Richter, o comedie cu momente de musical puse in scena de coregraful sarb Milan Gromilić

Filmul va avea premiera in cinematografe pe 20 ianuarie 2017. 

Pasiunea regizorului Nae Caranfil pentru musical este veche dar, desi nu se afla la primul sau proiect muzical, 6,9 pe scara Richter, este primul film la care semneaza muzica si versurile: “Compun muzica oarecum in acelasi mod in care imi scriu si scenariile. Caut, nimeresc sau ma las sedus de o “fraza” muzicala; cateva note. Dupa care incep sa construiesc si sa structurez in jurul ei, sa dezvolt si sa complic ideile muzicale, incercand in acelasi timp sa nu pierd din vedere subiectul: ce vreau sa povestesc. Caci muzica povesteste si ea, ca orice alta arta.”

Bazate pe mitul lui Orfeu, secventele de musical puse in scena in 6,9 pe scara Richter au fost realizate in colaborare cu Milan Gromilić, coregraf specializat in stilul jazz-dancepe care l-a studiat cu discipolii celebrului Bob Fosse, pe Broadway, si balerin solist la teatrul muzical Terazije Theatre din Belgrad. 

Scenografia este semnata de Andreea Popa iar costumele au fost realizate de Doina Levintza, piesele fiind interpretate de actorii din distributie. 

„Intr-un numar de “musical” autorii sunt mai multi, iar armonizarea compozitorului cu orchestratorii, cu coregraful, scenograful, pictorul de costume, maestrul de lumini si directorul de imagine trebuie sa fie impecabila. Rareori se intampla asa, dar atunci cand se intampla, momentul poate sa devina memorabil. Imi doresc sa ni se fi intamplat si noua”, spune Nae Caranfil.

6,9 pe scara Richter va avea premiera in cinematografe pe 20 ianuarie 2017 si va rula in peste 37 de orase din tara: Bucuresti, Cluj- Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara, Craiova, Deva, Bistrita, Piatra Neamt, Targu Jiu, Vaslui, Brasov, Ploiesti¸ Slatina, Lugoj, Calarasi, Onesti, Buzau, Focsani, Suceava, Alexandria, Pitesti, Oradea, Arad, Braila, Targu Mures, Bacau, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Botosani, Sibiu, Galati, Vulcan, Targu Mures, Caransebes, Resita si Oravita. 

Programul lansarilor va fi publicat pe pagina de Facebook a filmului.

6,9 PE SCARA RICHTER, 2016, 117 min.

Scenariul si regia: Nae Caranfil; Imaginea: Vivi Dragan Vasile; Scenografia: Andreea Popa; Costumele: Doina Levintza, Adina Bucur; Coregrafia: Milan Gromilić; Muzica: Nae Caranfil; Orchestratia: Bogdan Dimitriu, Liviu Manescu; Montaj: Catalin Cristutiu; Sunet: Tamás Székely, Florin Tabacaru; Producator delegat: Tudor Reu; Producatori: Cristian Mungiu, Hristo Hristov, Garami Gábor, Jelio Jelev

Cu: Laurentiu Banescu, Maria Obretin, Teodor Corban, Simona Arsu

O productie Mobra Films cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, NFC Bulgaria, MNF Ungaria si Eurimages

Co-producatori: Korund-X, Cinema-Film. O co-productie Romania-Bulgaria-Ungaria. 

Distribuit in Romania de Voodoo Films. 

Trailer:

Piesa Euridice (interpretata de Nae Caranfil) - 6,9 pe Scara Richter Original Soundtrack:

Muzica si versurile: Nae Caranfil

Orchestratia: Studio Vama Veche (Bogdan Dimitriu, Liviu Manescu)