In perioada 18-27 august 2011, Asociatia Film Romania si Fundatia pentru poezie Mircea Dinescu organizeaza, in Portul Cultural Cetate Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara - Editia a II-a. Dunarea.

Finantat de Consiliului National al Cinematografiei si Institutului Cultural Roman, Festivalul va pastra si in acest an reteta verificata cu ocazia primei editii, inlocuind insa ingredientele balcanice cu cele dunarene.

Astfel, fiecare din cele zece zile ale Festivalului va fi dedicata uneia dintre tarile riverane: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina.

In trei locatii diferite se vor proiecta pelicule din tara care devine subiectul zilei, iar la mesele luate in comun, invitatii producatori, regizori si actori veniti sa-si prezinte filmele, reprezentanti ai festivalurilor de film din Regensburg, Linz, Budapesta, Vukovar ori Belgrad, critici de film, jurnalisti vor descoperi savoarea bucatariei din tara respectiva.

Alaturi de filme noi, cu premii importante in palmares, se vor proiecta in chip de tusa retro consonanta cu spiritul locului pelicule de arhiva legate de Dunare.

La cealalta extrema in timp, ziua Romaniei va fi centrata pe fenomenul botezat cu aceasta ocazie The Next Romanian Wave si va propune atentiei publicului scurt metrajele si documentarele unor tineri cineasti romani talentati aflati la inceput de drum. In orele de dimineata se vor organiza dezbateri si conferinte de presa dedicate filmelor din ajun.

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara nu are un caracter competitiv, menirea lui nefiind sa hraneasca orgolii, ci sa trezeasca interesul si curiozitatea fata de vecinul adesea prea putin cunoscut.

Aceasta formula slujeste perfect scopurile Festivalului: atragerea atentiei asupra unor spatii culturale efervescente si mijlocirea unor intilniri ce vor duce cu siguranta la legaturi de cursa lunga si colaborari internationale.

In cele zece zile de sarbatoare pe malul Dunarii si spectatorii ocazionali vor avea ocazia sa vizioneze cele peste 100 de lung metraje, documentare si scurt metraje (intrarea la proiectii si la celelalte evenimente fiind libera), sa participe la intalniri cu cineastii din tarile dunarene si sa deguste (contra cost) aceleasi delicatese gastronomice ca si invitatii.

Intre 2-4 septembrie Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea o replica de trei zile la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.

In perioada 18-27 august 2011, Asociatia Film Romania si Fundatia pentru poezie Mircea Dinescu organizeaza, in Portul Cultural Cetate Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara - Editia a II-a. Dunarea.

Finantat de Consiliului National al Cinematografiei si Institutului Cultural Roman, Festivalul va pastra si in acest an reteta verificata cu ocazia primei editii, inlocuind insa ingredientele balcanice cu cele dunarene.

Astfel, fiecare din cele zece zile ale Festivalului va fi dedicata uneia dintre tarile riverane: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina.

In trei locatii diferite se vor proiecta pelicule din tara care devine subiectul zilei, iar la mesele luate in comun, invitatii producatori, regizori si actori veniti sa-si prezinte filmele, reprezentanti ai festivalurilor de film din Regensburg, Linz, Budapesta, Vukovar ori Belgrad, critici de film, jurnalisti vor descoperi savoarea bucatariei din tara respectiva.

Alaturi de filme noi, cu premii importante in palmares, se vor proiecta in chip de tusa retro consonanta cu spiritul locului pelicule de arhiva legate de Dunare.

La cealalta extrema in timp, ziua Romaniei va fi centrata pe fenomenul botezat cu aceasta ocazie The Next Romanian Wave si va propune atentiei publicului scurt metrajele si documentarele unor tineri cineasti romani talentati aflati la inceput de drum. In orele de dimineata se vor organiza dezbateri si conferinte de presa dedicate filmelor din ajun.

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara nu are un caracter competitiv, menirea lui nefiind sa hraneasca orgolii, ci sa trezeasca interesul si curiozitatea fata de vecinul adesea prea putin cunoscut.

Aceasta formula slujeste perfect scopurile Festivalului: atragerea atentiei asupra unor spatii culturale efervescente si mijlocirea unor intilniri ce vor duce cu siguranta la legaturi de cursa lunga si colaborari internationale.

In cele zece zile de sarbatoare pe malul Dunarii si spectatorii ocazionali vor avea ocazia sa vizioneze cele peste 100 de lung metraje, documentare si scurt metraje (intrarea la proiectii si la celelalte evenimente fiind libera), sa participe la intalniri cu cineastii din tarile dunarene si sa deguste (contra cost) aceleasi delicatese gastronomice ca si invitatii.

Intre 2-4 septembrie Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea o replica de trei zile la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.


Din aceeasi categorie...

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în perioada 29 mai - 2 iunie la Sibiu, cu filme europene apreciate internațional, discuții cu cineaștii invitați, competiție de scurtmetraje românești, Academia LINE-UP, cine-concert, dar și proiecții de film și a...

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Festivalul Filmului European prezintă la București, în cadrul ediției 28, o serie de scurtmetraje de animație și ficțiune, care au obținut numeroase premii la festivalurile internaționale.

Câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național I. L. Caragiale din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. ...