Cea de-a XI–a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL se desfasoara in acest an, in mod exceptional, in Bucuresti, in perioada 12-17 august, pastrand atmosfera din Delta si ideea de a te indeparta de “betoanele urbane” ca sa vezi filme bune intr-o atmosfera speciala.

Avand in vedere ca locul de desfasurare traditional al festivalului, Satul de Vacanta Delfinul din Sfantu Gheorghe, se afla in renovare si nu va fi deschis in acest an, ANONIMUL 11 va aduce Delta si atmosfera de Festival in mijlocul Bucurestiului, oferind intr-o oaza de liniste si verde, filme, concerte, workshopuri si discutii cu publicul.

ANONIMUL 11 va avea loc in perioada 12-17 august la Verde Stop (Strada Barbu Vacarescu 162-164, sector 2) iar intrarea la proiectii va fi, ca si pana acum, libera.

Festivalul isi pastreaza si in 2014 structura, incluzand in program panorama internationala (filme premiate la alte festivaluri importante din 2014, omagii, retrospective), sectiunea OFF romanesc dar si programul competitional - cu sectiunile de lung metraj, scurtmetraj fictiune si scurt metraj animatie.

Inscrierile pentru Competitia de scurt metraj au avut loc in perioada 31 martie - 31 mai, urmand ca selectia finala sa fie realizata de criticul de film Irina-Margareta Nistor, din cele peste 450 de filme inscrise din 35 de tari.

Competitia de lung metraj va prezenta si anul acesta titlurile propuse de selectorul oficial al Festivalului, Ludmila Cvikova - Head of International Programming in cadrul Institutului de Film din Doha.

Lineup-ul competitional va fi anuntat la sfarsitul lunii iulie.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, precum si celelalte premii, vor fi acordate in continuare in baza voturilor exprimate de catre publicul prezent la Festival.

Cea de-a XI–a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, organizata de Fundatia Anonimul, va avea loc in perioada 12-17 august la Verde Stop, Bucuresti.

 


Din aceeasi categorie...

Dogman de Luc Besson deschide TIFF 2024

Dogman de Luc Besson deschide TIFF 2024

Miile de spectatori așteptați la Gala de Deschidere a celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14 – 24 iunie 2024) vor avea parte de o experiență cinematografică intensă și memorabilă. ...

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în perioada 29 mai - 2 iunie la Sibiu, cu filme europene apreciate internațional, discuții cu cineaștii invitați, competiție de scurtmetraje românești, Academia LINE-UP, cine-concert, dar și proiecții de film și a...

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Festivalul Filmului European prezintă la București, în cadrul ediției 28, o serie de scurtmetraje de animație și ficțiune, care au obținut numeroase premii la festivalurile internaționale.