Astazi, la ora 20.00, la Verde Stop seara va incepe cu un concert post-rock al trupei iesene Fine it’s Pink, considerata una dintre cele mai bune band-uri alternative.

Prezentat in cadrul sectiunii competitive “Un certain regard” la Cannes 2014, cel de-al patrulea lung metraj regizat de Asia Argento, Incompresa / Misunderstood, va fi proiectat in premiera la Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, la Bucuresti, in cadrul sectiunii “Actori in spatele camerei”, astazi, de la ora 21.00, la Verde Stop.

Filmul este inspirat din copilaria Asiei, dar nu este unul autobiografic, si a fost catalogat de catre Huffington Post drept un “triumf asupra unei copilarii nefericite”.

Unul dintre rolurile principale este detinut de Charlotte Gainsbourg.

In cadrul competitiei de lung metraj,de la ora 23.00, va fi proiectat The Monk, primul lung metraj independent realizat in ultimii 50 de ani in Burma. The Maw Naing, regizorul filmului, va fi prezent la eveniment.

Seara va fi incheiata de un calup de scurt metraje de fictiune, care vor fi reluate sambata, de la ora 12.30, la Cinema Studio.

Sâmbata, de la ora 20.00, la Verde Stop, DJ Gojira va destindea tmosfera cu déjà traditionalul concert de muzica electronica, urmat de un calup de scurt metraje de fictiune aflate in competitie.

De la ora 21.30 va rula documentarul lui Frank Pavich despre geneza unui film care nu a fost terminat niciodata: Dune

Jodorowsky’s Dune spune povestea a ceea ce trebuia sa fie adaptarea pentru marele ecran a cartii SF Dune de catre regizorul chilian Alejandro Jodorowsky. Distributia filmului ar fi trebuit sa include nume precum Salvador Dali, Orson Welles sau Mick Jagger

Regizorul i-a inclus in echipa sa si pe artistul de benzi desenate Moebius, pe pictorul suprarealist H.R. Giger, pe scenaristul Dan O’Bannon (care mai tarziu a lucrat la Alien), iar pe fiul sau l-a supus unui antrenament de arte martiale timp de 2 ani pentru rolul pe care ar fi trebuit sa-l joace.

Jodorowsky’s Dune va fi proiectat prin amabilitatea Forum Film Romania.

De la ora 23.10 va avea loc proiectia lung metrajului de fictiune, aflat in competitie, Casa Grande, care este regizat de Fellipe Barbosa, al carui nume figureaza printre “Cele 25 de fete noi ale filmului independent”, un clasament realizat de catre Filmmaker’s Magazine. Filmul va rula in prezenta scenaristei Karen Sztajnberg.

Duminica, 17 august, la Cinema Studio, de la 17.30, in cadrul Serii HBO vor putea fi vizionate Remembering the Artist: Robert de Niro, Sr. (R. Perri Peltz si Geeta Gandbhir) – un documentar despre povestea pictorului Robert Henry de Niro, tatal celebrului actor care ii si poarta numele – si Love Child (R. Valerie Veatch), un documentar care prezinta primul caz de dependenta de internet, intr-o lume in care virtualul este noua realitate. 

De la ora 20.00, la Arena Verde Stop va incepe Gala de Inchidere a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL 2014, in cadrul careia vor fi premiati castigatorii sectiunilor de scurt metraj si lung metraj, conform votului publicului. 

Gala va fi urmata de concertul trupei URMA, apoi de proiectia, in avanpremiera in Romania, a ultimului film in care a jucat Philip Seymour Hoffman, A Most Wanted Man, in regia lui Anton Corbijn.

De la ora 23.45 vor rula filmele castigatoare ale Sectiunii Scurt metraje si Trofeul Anonimul.

Ceade-a XI–a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, organizata de Fundatia Anonimul cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania,  Institutului Cultural Roman si al Televiziunii Romane- co-producator, se desfasoara in perioada 12-17 august, in Bucuresti, la Verde Stop si Cinema Studio.


Din aceeasi categorie...

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în perioada 29 mai - 2 iunie la Sibiu, cu filme europene apreciate internațional, discuții cu cineaștii invitați, competiție de scurtmetraje românești, Academia LINE-UP, cine-concert, dar și proiecții de film și a...

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Festivalul Filmului European prezintă la București, în cadrul ediției 28, o serie de scurtmetraje de animație și ficțiune, care au obținut numeroase premii la festivalurile internaționale.

Câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național I. L. Caragiale din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. ...