Autoarea de bestseller-uri Ruta Sepetys a venit din nou în România pentru a lansa cel mai nou roman - Sfârșitul soaptelor - Decembrie 1989!

De aceasta dată autoarea a fost prezenta în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2022 de la București pentru a se întâlni cu cititorii şi a acorda autografe la lansarea oficiala în România a cărţii Sfârșitul soaptelor - Decembrie 1989 / I Must Betray You.

Ruta Sepetys este o autoare de renume internaţional, publicată în peste 60 de ţări și tradusă în peste 40 de limbi. Sepetys este considerată o romancieră „crossover”, deoarece cărţile sale sunt citite atât de adolescenţi, cât și de adulţi din întreaga lume.

Printre tonuri cenușii / Between Shades of Gray, Adio, New Orleans / Out of the Easy, O mare de lacrimi / Salt to the Sea și Fântânile tăcerii / The Fountains of Silence au câștigat sau au fost selectate pentru mai mult de 40 de premii literare și sunt incluse în peste 60 de liste de premii de stat.

lansare ruta 3

Este câștigătoare a premiului Carnegie Medal pentru O mare de lacrimi / Salt to the Sea și a susţinut alocuţiuni la NATO, în Parlamentul European, în Congresul Statelor Unite și la ambasade din întreaga lume.

Din 2016, an care a marcat prima ei vizită în România, autoarea a început să se documenteze pentru romanul Sfârșitul soaptelor - Decembrie 1989 / I Must Betray You. A depus o muncă de cercetare enormă, având inclusiv numeroase întâlniri cu supraviețuitori și martori ai Revoluției române.

lansare ruta 2

Ruta Sepetys s-a născut și a crescut în Michigan, iar acum locuiește cu familia în Nashville, Tennessee.

Prin amabilitatea editurii EPICA, Emanuel Lăzărescu a stat de vorbă cu Ruta Sepetys în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2022 de la București, și a aflat câteva detalii despre viitoarea ecranizare a romanului Sfârșitul soaptelor - Decembrie 1989, carte ce se găsește în librăriile din toată ţara.

“E încă secret, deci nu pot da prea multe detalii… Dar va fi o miniserie de 6-8 episoade. Va fi produsă de o companie din afara SUA şi Hollywoodului, dar va avea o distribuţie internaţională." Mai multe detalii în interviul video de mai jos.

Iată mai jos interviul și imagini de la lansarea cărţii.

lansare ruta 8

lansare ruta 7

lansare ruta 4

lansare ruta 9

lansare ruta 5

Emanuel Lăzărescu și co-traducătoarea romanului Sfârșitul soaptelor - Decembrie 1989, Ioana Socolescu.

lansare ruta 6

Emanuel Lăzărescu și Ruta Sepetys.


Din aceeasi categorie...

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în perioada 29 mai - 2 iunie la Sibiu, cu filme europene apreciate internațional, discuții cu cineaștii invitați, competiție de scurtmetraje românești, Academia LINE-UP, cine-concert, dar și proiecții de film și a...

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Festivalul Filmului European prezintă la București, în cadrul ediției 28, o serie de scurtmetraje de animație și ficțiune, care au obținut numeroase premii la festivalurile internaționale.

Câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național I. L. Caragiale din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. ...