Institutul Cultural Român de la Varșovia susține participarea producătoarelor de film Livia Rădulescu și Gabriela Suciu-Pădurețu la atelierele organizate de ACE Training Days Poland de la Varșovia în perioada 22-23 noiembrie 2023.

Atelierele vor avea drept temă oportunitățile internaționale de finanțare a producțiilor cinematografice, precum și aspecte legate de negociere.

Livia Rădulescu (foto jos) și Gabriela Suciu-Pădurețu (foto sus) au fost selectate de ACE Training Days Polonia 2023 pentru a participa la o serie de training-uri și workshop-uri în cadrul celei de-a XXXIII-a sesiuni a Programului anual pentru producători ACE. Livia Rădulescu a fost invitată cu un proiect de film științifico-fantastic intitulat Monarhul (r. Dan Radu Mihai).

Programul ACE Training Days Poland 2023 are ca temă „Elementele esențiale ale coproducției: Ce este negocierea“. Atelierul interactiv include sesiuni plenare, studii de caz, precum și întâlniri de grup oferite cu ajutorul consultanților și producătorilor ACE, care au experiențe deosebit de solide în finanțare internațională, coproducție, negociere, vânzări și distribuție și care vor împărtăși cunoștințele și expertiza lor internațională.

Creată în 1993, platforma ACE Producers își propune să pregătească producătorii independenți pentru a face față provocărilor și oportunităților specifice acestei industrii foarte dinamice. Rețeaua ACE permite schimbul de experiență și know-how între membrii săi la nivel european, dar și internațional. Una dintre modalitățile de acțiune ale ACE Producers este formarea producătorilor, oferind un mix de programe de formare și networking la cel mai înalt nivel.

Livia Rădulescu este producătoare de film, în portofoliul său regăsindu-se colaborări cu regizori români consacrați precum Paul Negoescu (Povestea unui pierde vară, 2018) ori Octav Chelaru (Balaur¸ 2021). A co-fondat FILM+, un atelier regional destinat regizorilor emergenți. Colaborează cu o varietate de publicații și coordonează proiecte culturale, fiind implicată și în cadrul prestigiosului festival One World Romania.

Gabriela Suciu este producător și distribuitor de film cu o experiență de peste 13 ani. Este o prezență regulată pe piața internațională a filmului. Dintre producțiile sale recente menționăm When Night Meets Dawn - selectată la secțiunea Quinzaine des Réalisateurs - și Blue Moon, recompensată cu premiul Scoica de Aur la Festivalul de Film de la San Sebastian 2021. Gabriela Suciu este doctor în coproducție și este în prezent vicedecan al Facultății de Film UNATC din București.

livia radulescu