La Oliver Stone, biopic-urile merg fie extrem de bine (The Doors, JFK), fie dureros de prost (inca mai am cosmaruri cu Colin Farrell, blond, in Alexander), asa ca ma intelegeti de ce tratez cu oarece retinere urmatorul sau proiect, The Snowden Files, in care prezinta povestea lui Edward Snowden.

Dar sa incepem cu inceputul, ca intotdeauna (mai putin in Memento, dar ne indoim ca e cazul). 

Pentru a avea un film despre Edward Snowden trebuie sa ai pe cineva in rolul lui Edward Snowden, iar acum se pare ca Stone e foarte aproape de a bifa acest lucru de pe lista: el i-a oferit rolul lui Joseph Gordon-Lewitt, care s-a aratat foarte interesat de propunere.

Snowden, care a lucrat in sistemul tehnic si de administratie al NSA si CIA, a dat publicitatii documente secrete legate de aceste doua agentii, iar de atunci se ascunde de autoritatile americane. 

Stone a cumparat drepturile de ecranizare pentru Time of the Octopus, scrisa de Anatoly Kucherena (avocatul lui Snowden), una dintre cele mai bine documentate relatari ale evenimentelor.

Filmarile vor incepe, cel mai probabil la sfarsitul acestui an sau la inceputul celui viitor. 

Gordon-Lewitt mai poate fi vazut inca in Sin City: A Dame to Kill For, care mai ruleaza si la noi si, se pare, se va ocupa la un moment dat de ecranizarea seriei Sandman a lui Neil Gaiman

Zvonurile spun ca tot el il va interpreta si pe personajul omonim, Morpheus. Noi l-am prefera pe Benedict Cumberbatch, dar ramane de vazut.