Continuam seria de interviuri dedicata serialului Fear the Walking Dead, cu cel de-al saselea interviu: cu actrita Elizabeth Rodriguez (interpreta personajului Liza Ortiz).

Traind in acelasi univers ca The Walking Dead, Fear the Walking Dead este o drama indrazneata care exploreaza debutul apocalipsei mortilor prin intermediul unei familii destramate.

Premiera mondiala a celui mai asteptat nou serial, Fear the Walking Dead va fi duminica, 23 august. 

Primul episod, cu o durata mai lunga, va debuta de asemenea, pe televiziunile AMC Global din lume simultan cu premiera din SUA, luni, 24 august de la ora 4:00 si apoi se va redifuza in intervalul de primetime local, de la ora 23:00.

Iata mai jos interviul cu ELIZABETH RODRIGUEZ (interpreta personajului Liza Ortiz).

Liza Ortiz este o mama singura care munceste pentru a frecventa scoala sanitara – nu are timp pentru tampenii. Timp de mai multi ani a fost prinsa intr-o casatorie nefericita dar acum, fiind singura, poate in sfarsit sa isi urmeze visul. Liza este o vijelie care poate face mai multe lucruri simultan, care nu isi acorda pauze atunci cand este vorba de viitorul sau sau de cresterea fiului sau. 

O actrita premiata care trece cu perfectiune de la filme de studio la filme independente, de la scena la televiziune, Elizabeth Rodriguez joaca in prezent rolul lui Aleida Diaz in serialul Netflix castigator al premiilor SAG Orange Is the New Black. Alte roluri includ Paz Valdez in serialul Power si Agentul Special Chavez in serialul Grimm.  

Rolurile regulate in seriale ale sale au inclus serialul Prime Suspect si All My Children. Alte aparitii TV includ: Law & Order, The Shield, Six Feet Under, Third Watch, Cold Case, NYPD Blue, ER si Oz.  

In filmele de lung metraj, aparitiile lui Rodriguez includ The Drop, Miami Vice, Tio Papi (Nominalizare la Premiile Imagen), Return to Paradise, Acts of Worship, Jack Goes Boating, Glass Chin si Take Care.  

Rodriguez a primit in 2011 o nominalizare la Premiile Tony si a castigat Premiul Outer Critics Circle, precum si premiul Theatre World, pentru rolul sau ca “Veronica” pe Broadway in piesa lui Stephen Adly Guirgis, The Motherfu*ker With The Hat. 

Alte aparitii in teatru includ cele trei premiere mondiale ale Teatrului Public aclamat al New York, The Last Days of Judas Iscariot (regizat de Philip Seymour Hoffman), Unconditional si A View from 151st Street. Alte piese notabile Beauty of the Father (MTC), Roger si Vanessa (Actors' Gang), Den of Thieves (Black Dahlia), Unorganized Crime (Elephant Theater – Nominalizare la Premiile Ovation), Robbers (American Place Theater) si The Power of Duff (Geffen Playhouse).

Cine este Liza Ortiz?
Liza este o mama singura. Cand s-a casatorit cu Travis, si-a suspendat toate planurile si dorintele, asa incat dupa o vreme s-a hotarat ca e vremea sa faca saltul, asa incat acum este cea care are grija de fiul ei cu Travis. Accepta relatia lor din prezent si e foarte hotarata sa recupereze timpul pierdut, invatand pentru a deveni asistenta medicala.Asadar, Liza este si studenta, si mama, iar asta inseamna destul de mult. E grozav sa poti juca rolul unei femei puternice, care poate fi clara si inteligenta, dar si in stare sa isi ocroteasca baiatul, fara sa fie nevoita sa aleaga intre aceste aspecte.

 

Ce o motiveaza?
Sa ii ajute pe oameni si sa faca ce este drept, asta o motiveaza pe Lisa. Ea are o inima mare. Pune pret pe adevar si vrea adevarul, necosmetizat.

 

Cum este relatia cu Travis, acum ca sunt divortati?
Este o relatie care necesita foarte multa rabdare. Lucrurile care le-au impiedicat relatia inca sunt prezente in caracterul lui. De exemplu, el vrea sa repare totul. Travis si Liza vor fi mereu parintii lui Chris. Cred ca, automat, cand este vorba de siguranta unui copil, oamenii se apropie. Asa incat cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Ea poate sa aiba incredere in el. Liza il sufoca uneori pe Chris, pentru ca vrea sa compenseze absenta lui Travis, care este acum cu o alta familie, dar si pentru faptul ca ea a fost cea care a avut initiativa in a rupe relatia cu Travis. Chris inseamna totul pentru Liza, cu siguranta. 

 

Care este prima noastra impresie in universul serialului?
Personajele noastre sunt in Los Angeles, doua familii despartite, care incearca sa faca lucrurile sa functioneze in viata de zi cu zi. Dintr-o data, apare ceva despre care se crede ca e un focar de infectie si, fiind vorba despre un oras atat de mare, se produce multa confuzie, haos total, in vreme ce lumea incearca sa isi dea seama ce se intampla pe repede inainte. Lucrurile se intampla atat de repede, iar cei infectati se comporta uneori atat de uman, asa incat oamenii cred ca nu poate fi altceva decat o gripa aviara sau altceva de felul acesta. Noi incercam sa ne protejam familia, incercand in rastimp sa intelegem ce se intampla, incercand sa asimilam faptul ca nu e doar o epidemie, ca cei afectati devin ceva inuman. Dar ii vezi in stadii de dinainte de a deveni pe deplin zombi. Nici nu stim ca sunt zombi. Sunt vecinii oamenilor. Pur si simplu nu stim ca asta nu e o afectiune de care te poti trata, asa incat e destul de greu sa intelegi cu adevarat ce vezi pentru ca, realmente, nu ai termen de comparatie. Publicul stie mai multe decat stim noi, iar asta e incitant pentru ca stiu ca atunci cand vizionezi un film si stii ce se va intampla, e o situatie stresanta. Serialul se ocupa de zona dintre normalitate si invazia de zombi. E extraordinar sa vezi cum personajele accepta noua realitate cu viteze diferite. 

 

Prin ce se deosebeste de The Walking Dead?
Serialul acesta se desfasoara in paralel cu The Walking Dead, dar incepe putin inainte, asa incat ti se reaminteste despre cum era lumea inainte. Apuci sa vezi felul cum se schimba valorile, cum trebuie sa alegi intre doua rele si cum, facand asemenea alegeri, pierdem fragmente din noi, sau cel putin din ce eram atunci cand incepem, la episodul 1. Aflam atat de multe lucruri intr-un timp atat de scurt,iar lucrurile se dezintegreaza atat de repede!

 

Care sunt cateva dintre alegerile cu care se confrunta Liza?
Cred ca la un moment sau altul, toti facem alegeri pe care nu credea vreodata ca le vom face. Nu ne putem inchipui pe deplin cum ar fi sa ne regasim intr-o asemenea situatie, iar Liza actioneaza hotarat. La nivel emotional, ea nu poate procesa propriile sentimente, pentru ca trebuie sa afiseze o masca pentru propriul fiu, ca sa isi poata continua eforturile de a-l tine in siguranta.

 

Ce le datoram celor vii si ce le datoram celor morti pe lumea aceasta?
Cum ii onoram pe cei morti? este instinctiv sa vrei sa ii ajuti pe oamenii raniti, dar is situatia de fata trebuie sa te abtii, pentru ca nu stim suficiente lucruri si ne-am putea pune propria viata in pericol. Asadar, faci ceva impotriva instinctului omenesc. Si apoi, ce facem cu ei ca sa le onoram viata? E o rascruce atat de interesanta si o vom explora in cursul acestui sezon.