The Hollywood Reporter anunta ca Johnny Depp este in negocieri pentru a aparea in productia fantastica The Secret Life of Houdini, produsa de Lionsgate/Summit. 

Filmul esta bazat pe romanul The Secret Life of Houdini: The Making of America’s First Superhero scris de William Kalush si Larry Sloman.

Proiectul este in lucru de cativa ani si ar trebui sa ne spuna povestea faimosului magician, intr-o aventura asemanatoare cu cele din seria Indiana Jones. Filmul ne va arata ca atunci cand nu executa celebrele sale numere de magie, Houdini isi petrece timpul investigand fenomene paranormale.

Hmmm, de ce imi suna foarte cunoscut? A, pentru ca am avut de curand Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri!

Depp asadar il va interpreta pe Harry Houdini in The Secret Life of Houdini, film ce va fi regizat de Dean Parisot (Galaxy Quest, Red 2).  

Lionsgate/Summit dezvolta acest proiect de mai multi ani, la un moment dat fiind implicat si regizorul Gary Ross (regizorul primului film The Hunger Games).

S-ar parea ca acum proiectul a intrat pe mana regizorului Parisot, iar scenariul va fi scris de Noah Oppenheim.

Filmarile ar trebui sa inceapa in noiembrie 2014.

Depp a avut cateva filme cu incasari dezastruoase la box-office in ultima vreme. Pelicule precum Dark Shadows sau Transcendence au avut incasari sub asteptari, devenind adevarate catastrofe pentru cariera actorului.

De curand Depp a terminat filmarile la comedia de actiune Mordecai (regizata de David Koepp) si va aparea in decembrie in musicalul Into the Woods.

Anii urmatori vor fi extrem de aglomerati pentru Depp. El va aparea in sequelul la Alice in Wonderland intitulat Through the Looking Glass pentru Disney, iar apoi probabil se va apuca ori de proiectul cu Houdini ori Pirates of the Caribbean 5.

Desi Piratii 5 au primit unda verde acum ceva vreme, avandu-i ca regizori pe Joachim Ronning si Espen Sandberg, Studiourile Disney au anuntat de curand amanarea proiectului, pentru a se mai lucra la scenariu. Cea mai probabila data de premiera ar fi probabil 2016.