Lionsgate anunta ca filmarile la Insurgent, continuarea filmului Divergent au inceput in Atlanta, filmul avand stabilita ca data de premiera 20 martie 2015. 

O miscare destul de rapida din partea producatorilor, avand in vedere ca Divergent a avut premiera abia in martie, iar regizorul Robert Schwentke (Red) s-a apucat de acest proiect de cateva luni. Schwentke preia astfel stafeta de la Neil Burger, care fiind foarte ocupat cu post-productia la Divergent  nu a avut destul timp pentru a se apuca si de filmarile la Insurgent.

In Insurgent ii vom revedea pe Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Ansel Elgort, Miles Teller, Ray Stevenson, Zoe Kravitz, Jai Courtney, Mekhi Phifer, si Maggie Q.

Actiunea din Insurgent vine imediat dupa cea din Divergent. Tris si Theo sunt pusi pe fuga de conducatoarea eruditilor Jeanine (Kate Winslet), care ascunde secretele trecutului si viitorului lumii lor. Pe langa distributia anuntata deja, Octavia Spencer este deocamdata singura actrita noua confirmata pentru Insurgent. Ea o va interpreta pe Johanna.

Copiind ideea de la francize precum Harry Potter sau Hunger Games, inca doua filme ale seriei Divergent vor aparea, pe langa Insurgent. Romanul final scris de Veronica Roth va fi impartit in doua filme: Allegiant – Parts 1 & 2, care vor fi lansate pe 18 martie 2016 si respectiv 24 martie 2017.