Regizorul si producatorul Tudor Giurgiu, initiatorul TIFF (Festivalul International de Film Transilvania), s-a reintors recent in tara, fiind unul dintre cei 24 de lideri din intreaga lume care au participat la prestigiosul program Eisenhower Fellowships in 2014.

In fiecare an, programul Eisenhower Fellowships selecteaza un numar maxim de 25 de lideri din intreaga lume pentru a lua parte la un program intensiv de sapte saptamani de intalniri si conferinte, care se desfasoara in Statele Unite ale Americii. 

Programul este personalizat in functie de nevoile fiecarui bursier si isi propune sa largeasca orizontul liderilor prin networking, colaborare in interiorul grupului si intalniri cu persoane influente din SUA, lideri in domeniul lor de activitate. Presedintele Consiliului Director (Board of Trustees) al Eisenhower Fellowships este Gen. (rez) Colin L. Powell.

Obiectivele individuale ale programului derulat de Tudor Giurgiu au fost legate de aprofundarea transformarilor existente in jurnalism, film si televiziune datorita convergentei mediilor de comunicare, impactul noilor tehnologii sau social media precum si analiza unor modele de business si comunicare prin care filmele pot avea un impact social relevant.

“A fost o mare onoare sa fiu selectat in programul Eisenhower Fellowships unde am avut parte de o experienta extraordinara, care sunt convins ca imi va influenta activitatea viitoare, proiectele in care sunt implicat. Intalnirile cu lideri si personalitati din film, media, jurnalism sau politica au fost esentiale. 

Sunt nerabdator sa pun in practica experienta dobandita si zecile de idei care mi-au venit de-a lungul programului. Ca un prim pas, imi propun sa inovez proiectele si initiativele educationale, deja lansate de cativa ani in cadrul TIFF si mai apoi sa lansez proiecte audiovizuale care sa mobilizeze publicul la actiune, la implicare sociala, prin intermediul unor platforme de social advocacy”, a declarat Tudor Giurgiu

„Cele mai placute amintiri din cele doua luni petrecute in SUA tin insa de discutiile si schimburile de experienta avute cu ceilalti colegi participanti in program, lideri de top in domenii precum economie, politica, antreprenoriat sau jurnalism, venind din tari foarte diferite precum India, Paraguay, Columbia, Turcia, Arabia Saudita, Irlanda sau Japonia. 

Am inteles ca nu conteaza de unde venim si ce background avem, relevant este faptul ca suntem cu totii persoane care isi doresc sa schimbe in bine lumea din jurul nostru, sa ne implicam in viata sociala sau politica a tarii de unde venim”, a adaugat Tudor.

Despre Eisenhower Fellowships

Eisenhower Fellowships identifica, investeste si conecteaza lideri de exceptie din intreaga lume, ajutandu-i sa atinga reusite semnificative in domeniul fiecaruia de activitate.

Eisenhower Fellowships este o organizatie non-profit, non-partizana, care isi propune sa dezvolte colaborarea internationala si leadershipul prin dialog, schimb de informatii si idei intre lideri din intreaga lume. Organizatia a fost infiintata in 1953, ca un omagiu adus Presedintelui Dwight D. Eisenhower si contributiei sale semnificative la nivel global in calitate de om de stat si lider cu merite unanim apreciate. Pana in prezent, au participat in programele Eisenhower Fellowships peste 1.900 de bursieri din 108 tari.

Pentru mai multe detalii, intrati pe www.efworld.org