Duminica, 15 iunie, a avut loc la Salonul de Concerte al Orchestrei Simfonice a Presedintiei festivitatea de inchidere a celei de a XXV-a editie a Festivalului International de Film de la Ankara, marele premiu fiind atribuit filmului Apartamentul, regia Atil Inac

Daca in competitia festivalului nu intra decat filme turcesti, anual sunt organizate sectiuni tematice dedicate cinematografiei internationale. 

Editia din acest an a festivalului a cuprins in premiera o sectiune intitulata Noua stea a cinematografiei: Cinematografia romana dedicata filmului romanesc si realizata in colaborare cu Institutul Cultural Roman Dimitrie Cantemir din Istanbul. 

La festival au fost prezenti in perioada 12-15 iunie si regizorii romani Laura Capatana-Juller, Marius Iacob si Mihai Sofronea, alaturi de criticul de film Anca Gradinariu

Acestia au avut ocazia de a se intalni cu publicul turc si cu oameni de film din Turcia si din celelalte tari reprezentate la festival, in cadrul forumurilor de discutie dedicate filmului documentar si filmului scurt, sesiunilor de Q&A, precum si in cadrul intalnirilor informale, destinate strangerii relatiilor dintre oamenii de film turci si romani. 

Discutiile s-au axat atat pe aspecte tehnice referitoare la realizarea de scurt metraje si documentare cat si pe posibilitatile de finantare a proiectelor cinematografice. 

De asemenea au fost propuse proiecte de co-productii si organizarea de workshopuri de film intre cineastii turci si romani. 

Publicul festivalului a putut viziona un pachet variat de filme romanesti care a inclus filme documentare, scurt metraje si lung metraje, cuprinzand atat reprezentanti ai „noului val” cat si capodopere consacrate ale cinematografiei romanesti. 

Din program au facut parte noua scurt metraje apreciate in festivaluri internationale: Copacul (r. Mihai Sofronea, 2013), Wonderland (r. Peter Kerek, 2012), Betoniera (r. Liviu Sandulescu, 2012), Fotografii de familie (r. Andrei Cohn, 2012), Ana (r. Mirona Radu, 2013), Bad Penny (r. Andrei Cretulescu, 2013), Chefu’ (r. Adrian Sitaru, 2012), Plimbare (r. Mihaela Popescu, 2013) si In acvariu (r. Tudor Cristian Jurgiu, 2012).

Patru documentare: 24 galeti, 7 soareci, 18 ani (r Marius Iacob, 2011), aici... adica acolo (r. Laura Capatana-Juller, 2012), Noosfera (r. Ileana Stanculescu, Artchil Khetagouri, 2011), Kapitalism - Reteta noastra secreta (r. Alexandru Solomon, 2010).

Sase lung metraje: Reconstituirea (r. Lucian Pintilie, 1968), Nunta de piatra (r. Mircea Veroiu, Dan Pita, 1973), Dupa amiaza unui tortionar (r. Lucian Pintilie, 2001), Crulic - Drumul spre dincolo (r. Anca Damian, 2011), Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu, 2012) si Al doilea joc (r. Corneliu Porumboiu, 2013). 

Prima editie a Festivalul International de Film de la Ankara a avut loc in anul 1988. 

In cadrul festivalului au loc atat proiectii de filme cat si concursuri de benzi desenate, expozitii si workshopuri de specialitate. Exista o competitie nationala de lung metraje si documentare, alaturi de o competitie internationala de scurt metraje. 

Din 1992 festivalul a inclus si proiectii de filme straine, devenind, ca importanta, al doilea festival de film international din Turcia. 

Sectiunea romaneasca din cadrul festivalului si prezenta oamenilor de film romani la festival au fost sustinute de ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul, partener la mai multe editii ale festivalului – transmite ICR Istanbul.