… nu ei in persoana, evident, dat fiind ca amandoi sunt morti de zeci de ani, insa Simon West (Con Air) intentioneaza sa faca o pelicula despre cei doi si prietenia care i-a legat. 

Filmul va avea loc, se pare, in Marea Britanie a anului 1941, in plin razboi.

Pe cei doi autori i-a legat o prietenie nu tocmai usoara, inceputa inainte sa devina celebri si marcata de momente de conflict. 

Atat Tolkien cat si Lewis au predat la Oxford si au luptat in Primul Razboi Mondial, dar prietenia lor s-a deteriorat datorita religiei: dupa ce Tolkien si-a convins prietenul sa se reintoarca la crestinism, acesta a optat pentru religia Anglicana in locul Catolicismului, devenind un aparator fervent al acesteia si introducand elemente ale sale in majoritatea cartilor pe care le-a publicat (cu seria Narnia in frunte, evident).

Despre viata autorului Lord of the Rings se mai face o pelicula, sau cel putin asa anuntasera Fox Searchlight si Chernin Entertainment anul trecut, dar nu s-au prea auzit alte noutati despre productie de atunci.

Intre timp, eu una astept cu nerabdare pelicula lui Simon West. Oare e prea mult sa sper ca pe cei doi autori sa-i joace Ian McKellen si Patrick Stewart? Nu de-alta, dar ii leaga o prietenie mult prea frumoasa in viata reala, si mai si seamana oarecum cu scriitorii. Si-n plus, cat de misto ar fi ca Gandalf sa-l joace pe creatorul lui Gandalf?