Cel putin asa se aude (iar eu una tin pumnii stransi sa se intample). 

Del Toro, care e un fan declarat al lui Mary Shelley, mentionand-o ca unul din autorii care l-au influentat major in cartea sa, Cabinet of Curiosities (serios, merita cumparata!), spune ca acesta e un proiect la care viseaza de mult timp, doar ca tocmai acest lucru il face sa aiba dubii.

Regizorul mexican, care are deja un film "pe teava", Crimson Peak, un serial tocmai lansat (The Strain) si alte doua lung-metraje planificate (Pacific Rim 2 si adaptarea dupa At the Mountain of Madness de HP Lovecraft) spune ca a se apuca de Frankenstein ar insemna sa abandoneze orice alt proiect pentru a putea sa se ocupe cum trebuie de scenariul pentru acesta. 

El mai afirma si ca efectiv se teme de proiect, numindu-l proiectul visurilor sale (si, pe el insusi, nu tocmai elegant, "chicken shit").

Mai mult decat atat, del Toro spune ca viseaza si la un remake la Creature from the Black Lagoon (1954), plasat in epoca Victoriana si impartind acelasi univers cu Frankenstein. Complicat om e del Toro. Nu ca ma plang.