La 24 de ore de la vestea socanta ca Robin Williams s-a sinucis, o alta mare stea a Hollywood-ului ne-a parasit.

Lauren Bacall, actrita nominalizata la Oscar, o vedeta in “Epoca de Aur a Hollywood-ului” a decedat in urma unui atac de cord suferit in locuinta ei. Actrita avea 89 de ani.

A fost fiica Nataliei Weinstein-Bacal, o emigranta evreica romanca, si a lui William Perske, care s-a nascut in New Jersey, si ai carui parinti erau evrei polonezi.

Nascuta in New York in 1924, Bacall a fost o prezenta neobosita in cinema, televiziune si in piese de teatru timp de peste 70 de ani. 

Ultimele sale proiecte cinematografice au fost Ernest & Celestine (o co-productie franco-belgiana nominalizata la Oscar) si serialul lui Seth MacFarlane Family Guy. In ambele proiecte, Bacall si-a imprumutat vocea unora dintre personaje.

Bacall este totusi cunoscuta cinefililor pentru munca alaturi de viitorul ei sot Humphrey Bogart in filme precum To Have and Have Not, The Big Sleep, Dark Passage si Key Largo. Mai apoi a jucat in alte filme de succes precum Sex and the Single Girl (1964) si Murder on the Orient Express (1974).

Desi a primit doar o nominalizare la Oscar pentru rol secundar in comedia romantica The Mirror Has Two Faces / Cele doua fete ale Dragostei, Bacall a primit un Oscar onorific in 2010. 

De-a lungul carierei a primit numeroase alte premii, inclusiv un Glob de Aur si premiul SAG (ambele pentru The Mirror Has Two Faces) precum si Premii pentru intreaga cariera oferite de National Board of Review si Broadcast Film Critics.

Dupa ce Humphrey Bogart a murit in 1957, Bacall s-a recasatorit cu actorul Jason Robards in 1961, desi casnicia acestora n-a durat mai mult de 8 ani. Bacall avea 3 copii, doi din partea lui Bogart si unul cu Robards.

Bacall si-a publicat doua carti de memorii, Lauren Bacall By Myself in 1978 si Now in 1994.