Caravana Filmelor NexT a ajuns la finalul primei editii de picnic si cinema sub clar de luna organizate anul acesta in 8 orase din tara. 

Timp de 16 zile, 27 de filme de scurt metraj au fost prezentate in Brasov, Alba Iulia, Deva, Oradea, Targu Mures, Piatra Neamt, Iasi si Galati. 

Intre 8 si 24 august, parcuri, piete centrale si spatii neconventionale, transformate pe durata Caravanei NexT in cinematografe in aer liber, au gazduit peste 6.000 de spectatori ce au avut astfel ocazia sa se intalneasca cu o parte dintre cele mai bune scurt metraje romanesti si internationale din ultimii ani. 

Scurt metrajele NexT au fost grupate in patru programe prezentate alternativ in cele 8 orase parcurse – NexT Disco Night, NexT Romanian Shorts, NexT Comedy Night si Oscars Night –, invitand astfel spectatorii sa descopere moduri diverse de abordare a cinemaului. 

Mai mult, Caravana Filmelor NexT si-a propus sa ofere publicului posibilitatea de a-si petrece timpul liber intr-un mod inedit, avand in vedere ca intr-o parte din orasele parcurse nu mai exista niciun cinematograf functional, iar filmele de scurt metraj sunt rareori incluse in programul comercial al cinematografelor existente.

Caravana Filmelor NexT a aparut ca o completare fireasca a Festivalului International de Film NexT, a carui misiune este sa promoveze la nivel local, national si international cele mai inovative si creative productii de scurt metraj. 

In urma succesului acestei prime editii, Caravana Filmelor NexT va deveni, alaturi de Festivalul International de Film NexT si Éducation à l’image (program de educatie cinematografica destinat elevilor de liceu, organizat in parteneriat cu Institutul francez), una dintre activitatile permanente ale Societatii Culturale NexT.

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT.