Indragitul actor si cineast Lordul Richard Attenborough a decedat la varsta de 90 de ani. Primele rapoarte indica cauze naturale ale decesului.

Cu o cariera ce se intinde de-a lungul a peste 60 de ani, Lordul Attenborough s-a nascut pe 29 august 1923 in Cambridge, Anglia. 

Si-a inceput cariera ca actor si a facut acest lucru timp de 27 de ani pana cand a hotarat sa regizeze primul film din cariera sa, Oh! What a Lovely War in 1969. Au urmat apoi Young Winston si cunoscutul A Bridge Too Far precum si horror-ul Magic in 1978.

Al cincilea film regizat de Lordul Attenborough a fost pelicula biografica Gandhi, pentru care a castigat doua Premii Oscar pentru Cel mai bun film si Cel mai bun regizor si un Glob de Aur pentru regie. Gandhi a primit in total 8 premii Oscar, inclusiv pentru rol principal - Sir Ben Kingsley

Zece ani mai tarziu, Lordul Attenborough a regizat un alt film biografic, Chaplin, pelicula ce i-a adus lui Robert Downey Jr. prima sa nominalizare la Oscar.

De-a lungul anilor, Lordul Attenborough a avut roluri memorabile precum cele pentru care a castigat cate un Glob de Aur (The Sand Pebbles si Doctor Dolittle in 1966 si 1967). 

In ultima parte a carierei sale l-a interpretat pe Dr. John Hammond in succesul lui Steven Spielberg Jurassic Park si sequelul acestuia, The Lost World: Jurassic Park

A mai aparut in rolul lui Kris Kringle in remake-ul din 1994 la Miracle on 34th Street si a avut un rol in Elizabeth, filmul lui Shakhar Kapur din 1998.