Revista de Povestiri deschide inscrierile pentru a doua editie a atelierului de scenaristica Play, care se va desfasura la Bucuresti incepand cu 20 octombrie, timp de trei luni, sub indrumarea scriitoarei Cecilia Stefanescu si a regizorului Igor Cobileanski.

Cursul se adreseaza scenaristilor aflati la inceput de drum, care vor sa invete din experienta celor doi tutori. 

Igor Cobileanski este regizor si scenarist, cunoscut pentru scurt metrajele Sasa, Grisa si Ion, Cand se stinge lumina, Plictis si inspiratie si lung metrajele Tache si La limita de jos a cerului, ultimul considerat cel mai bun debut de juriul Premiilor Gopo anul acesta. 

Cecilia Stefanescu este scriitoare si scenarista - romanul Legaturi bolnavicioase a fost ecranizat dupa scenariul sau in 2006, de Tudor Giurgiu.

Atelierul costa 1300 lei si are 24 de sedinte, care vor avea loc in mansarda Lente, doua pe saptamana. Vor fi admisi cel mult 15 participanti, care vor lucra la curs fiecare pe un scenariu de lung metraj de fictiune. Pe de-o parte se vor discuta regulile si tehnica scrisului pentru film, pe de alta parte participantii vor primi feedback pe masura ce scenariile lor se dezvolta.

Apropo de scopul atelierului, Cecilia Stefanescu scrie: „Daca filmul e divertisment, atunci si scrierea unui scenariu ar trebui sa contina nu numai ideea de profesionalism, dar mai ales cea de placere. Iar scopul unui atelier de scenaristica nu e doar acela de a-ti dezvalui bucataria din spatele scrisului unui scenariu, ci mai ales de a te face sa-ti placa cinemaul cu adevarat, gratie sau in pofida faptului ca ii cunoşti ingredientele.” 

Cei care vor sa participe sunt invitati sa trimita un scenariu de scurt metraj de maximum 15 pagini la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., insotit de un CV si de o idee de lung metraj, pana pe 15 octombrie. 

Pentru mai multe detalii despre atelier, intrati pe revistadepovestiri.ro/scenaristica2.