Illyissimo in parteneriat cu ShortsUP au ales marele castigator al primei competitii de scurt metraje din sezonul de vara, Illyissimo intense shorts competitions.

Scurt metrajul castigator va fi proiectat la urmatoarea editie ShortsUP, alaturi de urmatoarele doua cele mai bune scurt metraje din competitie. 

Provocarea pentru pasionatii de cinematografie a fost sa exploreze momentele intense. Illyissimo le-a cerut tinerilor regizori sa creeze o poveste intensa in doar 3 minute, iar Ionut Scurtiu si Eva Todica au castigat marele premiu de 1.000 de euro pentru scurt metrajul It Kills - o lectie despre intensitatea cu care traim viciile in cotidian si cum ele ne modeleaza viata.

Celelalte doua scurt metraje care vor fi proiectate in cadrul ShortsUP sunt M!au in regia Andra Avram si Camerakiri, realizat de Ligia Prodan, Elena Borcea si Victor Cioaba, doua filme intense despre cotidian si crima, despre lucrurile care ne fac sa traim intens, aproape de limita.

Filmele au fost supuse atat votului public in aplicatia de Facebook, cat si votului unui juriu format din specialisti in domeniul cinematografiei. Marele premiu de 1.000 de euro a fost acordat de catre Tudor Jurgiu, regizorul roman premiat la festivalul de film de la Cannes, Alexandra Safriuc, selectioner de film ShortsUP si Lavinia Vaduva, din partea Illyissimo.

Mai jos puteti vedea scurt metrajul castigator: