Revista Variety ne prezinta in editia online un titlu care suna cam asa: “Nu am avut de ales.” Citatul este atribuit Sony Studios si se refera desigur la anularea The Interview

Aparent studiourile doresc acum lansarea macar online a filmului dupa ce presedintele Statelor Unite a reprosat Sony anularea controversatului film.

Directorul Sony, Michael Lynton declara intr-un interviu pentru Fareed Zakaria de la CNN: “Nu ne-am predat. Am perseverat”. 

Sony a emis o declaratie oficiala dupa remarcile presedintelui din aceasta rezultand ca totusi studiourile ar dori sa lanseze filmul intr-un fel sau altul.

Lynton continua cu o afirmatie ciudata si anume ca: “Sa fie clar, singura decizie pe care am luat-o privind lansarea filmului a fost ca aceasta sa nu aiba loc in ziua de Craciun in cinematografe dupa ce proprietarii acestora au refuzat sa-l difuzeze. Nu am avut de ales.” 

In continuare directorul spune ca dupa acest refuz studiourile s-au mobilizat pentru a gasi alternative de lansare a filmului si ca spera ca oricine ar vrea sa-l vada va avea ocazia sa faca acest lucru.

Presedintele Barack Obama declarase intr-un discurs: “Da, cred ca au gresit. Nu putem avea o societate in care un dictator oarecare dintr-un loc oarecare poate impune cenzura in Statele Unite.”

Lynton spune ca a incercat sa gaseasca un mod de a lansa The Interview online dar ca nu a primit nicio oferta, deocamdata. De asemenea pune accent pe faptul ca exprimarea libera nu ar trebui niciodata afectata de amenintari sau santaj.

Aparent prin interventia directorului, Sony incearca intr-un fel sa repare ceea ce pana acum a stricat. Era de asteptat ca o decizie de acest gen sa aiba repercusiuni importante pe toate nivelurile. Nu suntem siguri daca Sony se astepta sa fie “apostrofat” chiar intr-un discurs al presedintelui Statelor Unite, insa se pare ca aceasta intamplare a avut un efect benefic.