Indragitul actor Nicodim Ungureanu joaca rolul lui Escu, un securist cu state vechi si strategii bine gandite, in cel mai recent film al regizorului Cristian Comeaga

Cel ales urmeaza a se lansa in cinematografele din Romania pe 24 aprilie.

Actor al Teatrului din Constanta, cunoscut publicului pentru rolurile din Milionari de weekend, Pacala se intoarce, Marilena sau Cele ce plutesc, Nicodim Ungureanu dovedeste in Cel ales capacitatea de a fi un actor cameleonic, prea putin remarcat fata de cat ar fi meritat si are sansa marii lovituri: un rol ce poate deveni memorabil prin scriitura, dar mai ales prin interpretare. “Escu” este intruparea raului in forma sa cea mai salbatica, dar si perversa, caci e ascunsa sub un chip bonom si-n vorbe mucalite.

„Toata lumea, dupa ce s-a terminat castingul, mi-a spus ca eram singurul care puteam face rolul. Lucrul asta m-a flatat si mi-a dat niste emotii care nu m-au parasit nici dupa film, nici acum si care sper sa ma lase in pace cand filmul va iesi la public. E ceva pentru un actor sa zica toata lumea: da, tu trebuia sa faci rolul asta. Pentru mine, e ca un premiu”, declara Nicodim Ungureanu.

Pare vecinul pe care-l intalnesti la lift, sau in statie. Se misca si vorbeste de parca ar vrea sa ascunda faptul ca e actor. Si ce actor...! “In orice rol ar fi distribuit, de la simple aparitii la roluri de prim plan, in comedii sau in drame, jucand personaje simpatice sau unele detestabile, Nicodim Ungureanu are darul de a domina ecranul, stiinta de a fi aparte ramanand mereu de-acolo”, declara regizorul Cristian Comeaga.

Pe 24 aprilie, data premierei filmului Cel ales, Nicodim Ungureanu va da viata pe marele ecran unuia din cele mai atragatoare dar si mai respingatoare personaje negative din filmul romanesc contemporan.

“Escu aduce o lume care incepe intr-o epoca si iti da senzatia ca nu se termina niciodata. Si chiar asa e. Vine de undeva, si nu stii unde se termina. Escu exista in orice epoca, in orice perioada. Nu e ca un rau necesar. Trebuie sa fie. Nu poti trai fara Escu. Iar el este asa datorita slabiciunilor oamenilor. El vede slabiciunile inainte sa stea de vorba cu omul”, spune Nicodim Ungureanu.

Alaturi de Nicodim Ungureanu, Cel ales ii aduce pe marile ecrane pe actorul Bogdan Stanoevici, vedeta de televiziune Laura Cosoi si Olimpia Melinte.

Film de actiune cu multe momente dramatice, cu tenta politista dar si cu accente comice, Cel ales povesteste intr-o maniera surprinzatoare duelul peste decenii intre un transfug devenit asasin si cel care l-a recrutat, lupta unui individ cu sistemul diabolic care i-a confiscat si i-a demolat metodic existenta.

Filmul este produs de Domino Film, companie “raspunzatoare” pentru trei din filmele lui Nae Caranfil: Asfalt tango, Filantropica si Restul e tacere, dar si pentru comediile Tache si La bani, la cap, la oase si distribuit de InterComFilm Distribution.

Cel ales va fi lansat in Romania pe 24 aprilie, pe 50 de ecrane din intreaga tara.

Nicodim Ungureanu despre Escu:

Trailler: