Din 12 iunie, Transilvania Film aduce pe ecranele cinematografelor din Romania propunerea Argentinei pentru Oscar: comedia Povesti trasnite / Wild Tales – o excelenta farsa despre razbunare.

Ridicandu-se la inaltimea titlului, exploziva comedie in regia lui Damián Szifrón este o colectie de sase povesti extrem de bizare, fiecare mai socanta si mai amuzanta decat cea de dinainte. 

De la un joc al destinului la bordul unui avion, pana la excese de furie la volan, Povesti trasnite ofera un portret comic si plin de defecte ale societatii. 

„Este usor sa iti dai seama ce i-a atras pe Pedro si Agustín Almódovar sa produca acest film… Gasesti acest lucru in umorul neobisnuit, imaginile elegante si modul indraznet de a folosi muzica, in afectiunea pentru oamenii de rand impinsi la extreme.” (The Hollywood Reporter)

Inegalitatea, nedreptatea si cererile societatii in care traim sunt cauze ale stresului si depresiei pentru multi oameni. Unii insa, explodeaza. Acest film este despre ei.

Vulnerabili in fata unei realitati care se schimba si subit devine imprevizibila, personajele din Povesti trasnite depasesc linia subtire dintre civilizatie si barbarism. Dezamagirea iubirii, reintoarcerea la un trecut reprimat si violenta care se impletesc in conflicte intamplatoare imping persoanjele la limita nebuniei, facandu-le sa cedeze in fata placerii incontestabile de a pierde controlul.

Filmul reuneste nume renumite care nu au aparut inca impreuna pe marele ecran cu actori de film independent, teatru si televiziune. 

Ricardo Darin joaca rolul unui inginer specializat in demolari, Julieta Zylberberg si Rita Cortese sunt chelnerita si bucatareasa dintr-un restaurant pentru tiristi, Dario Grandinetti apare intr-o enigmatica poveste de la bordul unui avion, Erica Rivas este o mireasa temperamentala a carei nunta este pe punctul de a deveni o catastrofa, Oscar Martinez – un milionar care poarta negocieri „in culise” pentru a evita o tragedie si Leonardo Sbaraglia se trezeste dintr-odata intr-un thriller neobisnuit pe sosea.

Damián Szifrón s-a nascut pe 9 iulie 1975 in Ramos Mejia, provincie a orasului Buenos Aires, Argentina. A urmat cursuri de media la liceul ORT, studiind teoria filmului cu Angel Faretta, cunoscut critic de film pentru Revista Fierro. Mai tarziu a obtinut diploma in studii de film la Universitatea de Film din Buenos Aires.

Despre ultimul sau lung metraj acesta spune: „Ma gandesc adesea la societatea capitalista vestica ca la o cusca transparenta care ne reduce sensibilitatea si ne deformeaza relatiile cu ceilalti. Povesti trasnite prezinta un grup de oameni care traieste in aceasta cusca nefiind constienti de existenta ei. Dar la punctul in care majoritatea ar da inapoi sau ar intra in depresie, acestia iau masuri”.

Povesti trasnite a deschis cea de-a 14-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care a avut loc intre 29 mai si 7 iunie 2015 la Cluj-Napoca.

„Filmul propus de Argentina la Oscar e salbatic in toate sensurile cuvantului. Farsa asta despre razbunare e feroce si incredibil de amuzanta. Regizorul si scenaristul Damián Szifron n-a facut un singur film, ci sase lipite sub un singur titlu si trimise intr-o lume care s-ar putea sa nu fie pregatita pentru ele” - Rolling Stone.

In prima saptamana filmul va rula in Bucuresti, Arad, Bacau, Baia Mare, Botosani, Brasov, Braila, Cluj-Napoca , Constanta, Craiova, Deva, Iasi, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Targu Jiu si Targu Mures.