Mai avem de asteptat mai mult de un an pana la urmatorul Independence Day insa Fox a dezvaluit unui grup de jurnalisti detalii noi privind noua productie care va continua actiunea filmului din 1996. 

Astfel, cea de-a doua parte urmeaza a se numi Independence Day – Resurgence. Conform cinemablend.com, regizorul Roland Emmerich a declarat faptul ca urmatorul film va fi mai mult un reboot sau o extensie a primului decat o continuare. Astfel, umanitatea se va alia pentru a lupta impotriva unui inamic comun, o invazie extraterestra.

In film vor aparea doua vehicule noi si anume “The Moon Tug”, un robot cu rol defensiv aflat pe Luna si inca o naveta realizata cu tehnologie hibrida, pamanteana si extraterestra, obtinuta din intalnirile din ultimul film.

O mare parte din distributia din prima productie se vor intoarce si pentru a doua, Jeff Goldblum, Judd Hirsch, Vivica A. Fox, Bill Pullman, Brent Spiner, Maika Monroe, Sela Ward, Liam Hemsworth sau Jessie Usher fiind doar cateva nume cunoscute deja. 

Remarcam absenta notabila a lui Will Smith care a refuzat un rol in al doilea Independence Day.

Sinopsisul oficial al filmului suna in felul urmator:

Independence Day a fost doar inceputul. Am stiut intotdeauna ca vor reveni. Dupa ce prima parte a redefinit genul filmelor de actiune, urmatorul capitol epic din universul Independence Day ofera un spectacol la scara mare. 

Folosind tehnologie extraterestra recuperata, natiunile Pamantului au colaborat in cadrul unui imens program defensiv pentru protejarea planetei. Dar nimic nu ne poate pregati pentru forta avansata si nemaivazuta a extraterestrilor. Doar ingeniozitatea catorva barbati si femei pot salva lumea de la distrugerea in masa.”

Filmul are premiera in data de 24 iunie 2016 in cinematografele din toata lumea. In Romania va fi adus de Odeon Cineplex.