Aflata la prima vizita in Municipiul Turda, Caravana filmului romanesc va prezenta, timp de trei zile, in perioada 26 – 28 iunie 2015, comedii clasice romanesti celebre si filme pentru copii, care au incantat si au bucurat copilaria multora dintre parintii sau bunicii de astazi.

In cadrul sectiunii „Capodopere ale cinematografiei nationale”, vor putea fi vizionate filmele: Nunta muta (r. Horatiu Malaele), Divort din dragoste (r: Andrei Blaier) si Toamna bobocilor (r: Mircea Moldovan), publicul avand posibilitatea sa ii revada, pe un ecran de dimensiuni impresionante, pe cei mai apreciati actori de comedie: Horatiu Malaele, Marin Moraru, Draga Olteanu Matei, Sebastian Papaiani, Tamara Buciuceanu, Valentin Teodosiu si multi, multi altii. 

Proiectiile au loc in aer liber (Centrul Pietonal, langa statuia lui Avram Iancu), in perioada 26 – 28 iunie, cu incepere de la ora 21.00, publicul avand accesul gratuit. 

Si pentru ca scopul „Caravanei filmului romanesc”, prin sectiunea „Cartea si filmul”, este acela de a promova filmul romanesc, realizand - in scop cultural si educativ - un travelling nostalgic printre cele mai valoroase productii nationale, copii si parintii din Turda vor avea posibilitatea de a se intalni cu cele mai frumoase filme: Dumbrava minunata (r. Gheorghe Naghi), Amintri din copilarie, Mama si Veronica, in regia „doamnei filmului romanesc pentru copii” – Elisabeta Bostan. 

Filmele pot fi vizionate la Salina Turda, sambata, 27 iunie si duminica, 28 iunie, orele 10.00 si 12.00. (Vizionarea filmelor este gratuita, dar accesul la Salina se face pe baza de bilet). 

Caravana filmului romanesc este un proiect initiat si derulat de Asociatia CineCultura si MDV Audio Studio, la Turda fiind realizat in colaborare cu Primaria Municipiului Turda si Salina Turda.

Programul complet al proiectiilor este urmatorul:

CENTRUL PIETONAL (langa statuia lui Avram Iancu)

Proiectii in aer liber

Vineri, 26 iunie, ora 21.00 Nunta Muta (r. Horatiu Malaele) 

Cu: Victor Rebengiuc, Meda Victor, Tamara Buciuceanu, Valentin Teodosiu, Alexandru Potocean.

Sambata, 27 iunie, ora 21.00 Divort Din Dragoste (r. Andrei Blaier).

Cu: Horatiu Malaele, Emilia Popescu, Dorina Lazar, Gheorghe Dinica, Andrei Finti, Coca Bloos.

Duminica, 28 iunie, ora 21.00 Toamna Bobocilor (r. Mircea Moldovan). 

Cu: Marin Moraru, Draga Olteanu Matei, Dumitru Furdui, Maria Ploae.

 

PROIECTII LA SALINA TURDA - FILME PENTRU COPII:

Sambata, 27 iunie 

10.00 Amintiri din copilarie (r. Elisabeta Bostan).

Cu: Stefan Ciobotarasu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petrut.

12.00 Dumbrava Minunata (r. Gheorghe Naghi).  

Cu: Draga Olteanu Matei, Maria Ploae, Florina Cercel, Olga Delia Mateescu, Ernest Maftei.

Duminica, 28 iunie

10.00 Veronica (r. Elisabeta Bostan).

Cu: Lulu Mihaescu, Margareta Paslaru, Dem Radulescu, Vasilica Tastaman.

12.00 Mama (r. Elisabeta Bostan).   

Cu: Liudmila Gurchenko, Florian Pittis,  Mihail Boiarsky, George Mihaita.

Asociatia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), impreuna cu MDV Audio Studio (www.mdvstudio.ro), a organizat, incepand din vara anului 2013, Caravana Filmului Romanesc, proiect ce s-a derulat la nivel national prin cele doua sectiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei nationale si Cartea si filmul.

In cei doi ani de existenta, Caravana filmului romanesc s-a oprit in orasele: Ploiesti, Constanta, Onesti, Mangalia, Falticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalau, Resita, Corabia, Targu-Jiu, Slatina si Bucuresti, ajungand la un numar total de aproximativ 44.500 de spectatori si consemnand 477 de referiri in presa locala si nationala.

In cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistica de exceptie, fiind refacute ca sunet si imagine.