Publicatia Deadline anunta ca regizorul McG (Charlie’s Angels, Terminator Salvation) este in negocieri pentru a regiza reboot-ul la Masters of the Universe pentru Sony

Regizorul va superviza si o noua versiune de scenariu. Prezentul scenariu a fost scris de Alex Litvak si Mike Finch (Predators).

Lansat initial ca o jucarie produsa de Mattel in 1982, Masters of the Universe a devenit rapid foarte popular, realizandu-se mai multe serii animate (inclusiv un spin-off  intitulat She-Ra: Princess of Power) dar si un film de lung metraj ce a avut premiera in 1987. 

Regizat de Gary Goddard, filmul original Masters of the Universe i-a avut in rolurile principale pe Dolph Lundgren (He-Man), Frank Langella (Skeletor) si intr-unul dintre primele roluri ale carierei ei, o foarte tanara Courteney Cox (in rolul Julie Winston), un personaj creat special pentru film.

Masters of the Universe era povestea Printului Adam, care avea abilitatea de a se tranforma intr-un razboinic pe nume He-Man. Ca He-Man, Adam devine singura speranta de salvare a taramului magic Eternia, distrus de tehnologie si de diabolicul Skeletor.

Proiectul Masters of the Universe a trecut prin mai multe stadii de productie de-a lungul anilor. Mai multi scenaristi si regizori au fost alesi pentru a-l aduce la viata. Printre ei, regizorul action-ului G.I. Joe: Retaliation, Jon M. Chu.

Masters of the Universe este produs de Sony si Escape Artists, producatori fiind Todd Black, Jason Blumenthal si Steve Tisch.