Animatia Popeye se pare ca incepe sa revina in atentie, dupa aproape jumatate de an de cand nu s-a mai auzit nimic de ea.

In luna martie a anului trecut regizorul Genndy Tartakovsky (Hotel Transylvania 1 si 2) a parasit proiectul Sony Pictures Animation Popeye datorita unor schimbari de management care nu au fost de acord cu viziunea sa asupra acestui proiect animat. 

In ciuda pierderii regizorului, studiourile inca doresc sa realizeze un film cu Popeye. Pentru a merge mai departe cu proiectul au angajat un nou scenarist Todd Fixman, cunoscut pentru seria de jocuri video ale Insomniac Games Ratchet and Clank. Deasemenea a scris scenariul pentru lung metrajul Ratchet and Clank care va avea premiera in aprilie.

Creat de E.C. Segar, Popeye a aparut pentru prima data in benzile desenate Thimble Theater din 1929 ca personaj secundar. Introdus mai apoi ca personaj principal, Popeye a devenit foarte cunoscut. 

Popeye este infatisat ca fiind un marinar musculos, care fumeaza dintr-o pipa mare. Mitul spanacului care ii da puteri supraomenesti s-a nascut dintr-o simpla greseala de tipar, conform careia aceasta leguma contine de 10 ori mai mult fier ca in mod obisnuit.

In 1933, fratii Dave si Max Fleischer au inceput sa produca scurte animatii cu Popeye care s-au bucurat de succes, seria rezistand pana in 1942, cand va incepe perioada Famous Studios (1942-1957). Popeye Marinarul a avut apoi prima sa apritie intr-un lung metraj in 1980. Regizat de Robert Altman, filmul l-a avut in rolul principal pe regretatul Robin Williams.

Inainte de a parasi proiectul, regizorul Genndy Tartakovsky (care ne-a vizitat tara in 2012 la invitatia distribuitorului InterComFilm, lansand la Bran lung metrajul Hotel Transylvania) a postat pe internet un demo pentru viitorul film Popeye.

Nu se stie insa daca noul regizor (negasit inca) si scenarist vor continua abordarea lui Genndy in ceea ce-l priveste pe Popeye Marinarul.

Iata demo reel-ul lui Genndy Tartakovsky: