Simon Templar este pe cale sa revina pe marile ecrane. 

Deadline anunta ca Paramount Pictures dezvolta un nou film Sfantul / The Saint, bazat pe romanele lui Leslie Charteris.

Publicatia sus mentionata mai precizeaza ca Lorenzo di Bonaventura, Robert Evans si Brad Krevoy ar putea fi producatorii filmului, ce ar putea da startul unei noi francize.

Personajul lui Simon Templar a debutat in romanul din 1928 al lui Charteris intitulat Meet the Tiger. A urmat apoi Enter the Saint, pe care Charteris il considera debutul  oficial al seriei de carti cu indragitul personaj.

Seria a continuat mai bine de o jumatate de secol, inspirand cateva adaptari la TV si la cinema.

Cea mai populara adaptare este aceea din serialul ce a rulat intre 1962 si 1969 si l-a prezentat lumii intregi pe Roger Moore - cel ce avea sa devina mai apoi interpretul lui James Bond. 

Serialul, care a totalizat 120 de episoade a fost transmis prin anii ‘70 si pe posturile de televiziune din Romania.

Personajul principal al seriei este Simon Templar (Roger Moore), un gentleman englez neinfricat, adorat de femei si temut de dusmani. Acesta era un Robin Hood modern, care fura de la criminali, dar pastra banii. Pe urmele lui era Inspectorul Claude Teal (Ivor Dean) care il considera pe Templar un criminal, neintresandu-l ca banii proveneau de la alti infractori. Datorita initialelor numelui sau ST, el este supranumit Sfantul.

Cea mai recenta adaptare a Sfantului, este, bineinteles ecranizarea din 1997 The Saint / Sfantul, film ce i-a avut in rolurile principale pe Val Kilmer si Elizabeth Shue. Pelicula a fost regizata de Phillip Noyce.

Anul trecut s-a mai incercat o revitalizare a personajului, intr-un film de televiziune intitulat Sfantul / The Saint, regizat de Simon West (Con Air). 

Filmul s-a dorit un pilot pentru un viitor serial de televiziune, dar proiectul se pare ca nu a iesit cum trebuie, iar filmul a fost “ingropat”. In rolurile principale jucau Adam Rayner si Eliza Dushku, iar o parte din filmari s-au facut si in Romania la Castel Film. Intr-un rol secundar aparea si Roger Moore.

Nu se stie in acest moment cand ar putea intra in productie filmul planuit de Paramount si nici cine ar putea interpreta personajul titular.