Seria care a cucerit o generatie intreaga ajunge pe marile ecrane din 7 aprilie intr-o ecranizare de proportii, realizata de producatorii Haim Saban, Brian Casentini, Wyck Godfrey si Marty Bowen.

Power Rangers spune povestea a cinci adolescenti obisnuiti care trebuie sa devina extraordinari pentru a-si salva micutul orasel, Angel Grove – si lumea – de o amenintare extraterestra. 

Alesi de destin, cei cinci eroi descopera cu repeziciune ca ei sunt singurii care pot salva planeta. Dar pentru a face asta, vor trebui sa-si depaseasca problemele din viata de zi cu zi si, inainte de a fi prea tarziu, sa-si uneasca fortele pentru a deveni Power Rangers.

Regizat de Dean Israelite (Proiectul Almanac), Power Rangers ii are in rolurile principale pe Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Becky G, Ludi Lin, Bill Hader, Bryan Cranston si Elizabeth Banks

Scenariul este scris de John Gatins (Kong: Insula Craniilor, Pumni de otel), pe baza unei povesti create de Matt Sazama & Burk Sharpless (Dracula: Povestea nespusa) si Michele Mulroney & Kieran Mulroney

Haim Saban, Brian Casentini (seria TV Power Rangers), Wyck Godfrey si Marty Bowen (saga Amurg, Sub aceeasi stea) sunt producatorii peliculei.

In 1984, in timp ce se afla intr-o calatorie de afaceri in Japonia, producatorul Haim Saban a devenit fascinat de o emisiune TV live action foarte populara, pe nume „Super Sentai”. 

„Ma uitam la acesti cinci tineri in costume din lycra care se luptau cu monstri din cauciuc si pur si simplu m-am indragostit de ei,” isi aminteste Saban. Acesta a reusit sa intre in contact cu cei care detineau emisiunea TV, de la care a cumparat drepturile de difuzare in intreaga lume (mai putin in Asia). 

Cand serialul a avut premiera in 1993, a devenit cel mai urmarit program de televiziune pentru copii din SUA. Mai mult de atat, Power Rangers a devenit un fenomen cultural la nivel global.

„A fost unul dintre primele programe care infatisau supereroi de diferite etnii, dar si unul dintre primele in care apareau supereroine,” spune Saban. „Chiar a rezonat cu publicul si de atunci, a ajuns sa fie difuzat in peste 150 de tari.”, a concluzionat realizatorul.

Acum, un nou film bazat pe acest serial ii readuce la viata pe cei cinci Power Rangers, pe care ii portretizeaza drept cinci adolescenti liceeni obisnuiti care descopera ca au dobandit super-puteri unice. Pentru a salva lumea, ei vor trebui sa-si uneasca fortele.

Un film distribuit de Freeman Entertainment, Power Rangers va fi disponibil in format 3D si 4DX.