George Miller, regizorul seriei de succes Mad Max ne aduce la cinema o poveste plină de fantezie şi romantism, cu Idris Elba și Tilda Swinton în rolurile principale.

Bazat pe nuvela The Djinn in the Nightingale’s Eye / Djinnul din ochiul privighetoarei de A.S. Byatt, filmul este povestea întâlnirii într-o cameră de hotel din Istanbul, dintre o savantă (Tilda Swinton) și un Djinn (Idris Elba) care îi oferă trei dorințe în schimbul libertății sale.

Dr. Alithea Binnie (Tilda Swinton) este mulțumită de viață și privește lumea cu un scepticism sănătos. În ciuda acestui fapt, ea întâlnește un Djinn (Idris Elba) care îi oferă trei dorințe în schimbul eliberării lui.

Aceasta este o problemă, deoarece ea este specialist în arta narațiunii și cunoaște toate poveștile cu morală despre dorințele care au mers prost. El își pledează cauza spunându-i povești fantastice din trecutul său.

În cele din urmă, ea se lasă amăgită și își pune o dorință care îi va surprinde pe amândoi.

„Este o poveste care părea să cerceteze multe dintre misterele și paradoxurile vieții și atât de succint”, își amintește Miller. „Odată citită, a rămas cu mine, așa cum tind să o facă unele povești... apoi, într-o zi, mi-a trecut prin minte că ar trebui să fie un film.”

Idris Elba are si el doar cuvinte de lauda despre Three Thousand Years Of Longing:

„Este un omagiu adus artei povestirii. Este un film neconvențional, dar are un accent foarte sincer. Ideea este că poveștile sunt cu adevărat importante pentru omenire”.

3000 de ani de dorinţă / Three Thousand Years Of Longing ajunge la cinema din 2 septembrie, distribuit de Prorom şi Ro Image 2000.