Caravana Metropolis – Cinema in aer liber debuteaza vara aceasta, in premiera, la Teatrul de Vara din Targu Mures (Piata Trandafirilor nr. 42), in perioada 5 - 8 iunie. 

De joi pana duminica, de la ora 21.30, targu muresenii sunt primii norocosi care vor putea viziona cele mai aclamate filme europene si de autor din ultimul an. In plus, vor gusta din selectia de filme proiectate in premiera nationala.

Cinefilii vor avea parte de o selectie de cinci filme de succes, premiate la importante festivaluri internationale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, printre care La Grande Bellezza, The Grand Budapest Hotel siBorgman

Caravana Metropolis utilizeaza cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 m², si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii. 

Joi, 5 iunie, de la 21.30, va fi proiectata, in premiera nationala, animatia franceza de lung metraj Tante Hilda!, o fabula cu morala ecologica, desenata exclusiv de mana, distinsa cu Premiului Publicului la European Film Awards si aflata in competitie in sectiunea Generation Kplus la Berlinale 2014.

In propria gradina botanica, Tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conserva mii de plante din intreaga lume, multe care sunt pe cale de disparitie. Intre timp, datorita unei noi cereale create in laborator de o mare corporatie, haosul pune stapanire pe lumea de afara. Fabula cu morala ecologista, desenata exclusiv de mana. 

Vineri, 6 iunie, 21.30, La Grande Bellezza, r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, in competitie la Cannes 2013: Jep Gambardella isi rememoreaza tineretea plina candva de pasiuni, priveste orasul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artisti, femei din inalta societate, intelectuali si delicventi.

Sambata, 7 iunie, 21:30, #selfie, r. Cristina Iacob, comedie cu Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Levent Sali, Flavia Hojda, Crina Semciuc, Alexandru Calin. In loc sa stea acasa si sa invete pentru BAC, trei proaspete absolvente de liceu decid sa plece la mare si sa isi termine adolescenta in stil rebel! Yasmine, Roxi si Ana sunt hotarate sa se distreze si sa uite de responsabilitati in ultimele 2 zile dinainte de examenul maturitatii.

Tot sambata, de la 23.45, The Grand Budapest Hotel, r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton, Ursul de Argint la Berlin IFF 2014. Aventurile lui Gustav H, un legendar administrator al unui faimos hotel european, in perioada interbelica, si ale lui Zero Mustafa, hamalul hotelului, care ii devine cel mai bun prieten. 

Duminica, 8 iunie, 21.30, Borgman, r. Alex Van Warderdam, thriller, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intra in viata unei familii din inalta societate, transformandu-le viata intr-un cosmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau intruchiparea fizica a fricilor noastre?

Dupa Brasov (10-15 iunie, Piata Sfatului), Caravana va ajunge la Hunedoara (17-22 iunie) si Iasi (Gradina Palas, 24-29 iunie). Apoi vor urma orasele Piatra Neamt (1-6 iulie), Craiova, Sibiu, Timisoara, Constanta si Bucuresti.

Spotul oficial Caravana Metropolis 2014 – Cinema in aer liber:

Facebook event: https://www.facebook.com/events/769020306462922/

Pret bilete: 10 RON/adulti, 5 RON/elevi, studenti. Pentru rezervari bilete si abonamente online, sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Biletele fizice se pot achizitiona in avans la gradina J’ai Bistrot Targu Mures si din locatie, inaintea proiectiilor.

Un eveniment organizat de: Asociatia Culturala Metropolis.


Din aceeasi categorie...

Dogman de Luc Besson deschide TIFF 2024

Dogman de Luc Besson deschide TIFF 2024

Miile de spectatori așteptați la Gala de Deschidere a celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14 – 24 iunie 2024) vor avea parte de o experiență cinematografică intensă și memorabilă. ...

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în perioada 29 mai - 2 iunie la Sibiu, cu filme europene apreciate internațional, discuții cu cineaștii invitați, competiție de scurtmetraje românești, Academia LINE-UP, cine-concert, dar și proiecții de film și a...

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Festivalul Filmului European prezintă la București, în cadrul ediției 28, o serie de scurtmetraje de animație și ficțiune, care au obținut numeroase premii la festivalurile internaționale.