Caravana ajunge pentru a treia oară în această vară, la Adjud. Cu Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale şi cu trei filme pentru toate vârstele. Şi toate gusturile.

Unde altundeva decât în Piațeta „Ion Dichiseanu„? Când altcândva decât la sfârşitul verii, la 9 seara fix?

Joi, pe 26 august, Veronica îi aşteaptă pe copii. Care, dacă doresc, îşi pot aduce şi părinții, şi bunicii. Că doar ei ştiu bine că nu-s mulți copii pe lume care să dea altora, de bunăvoie, traista. Mai ales dacă-i fermecată! Ca cea a fetiței Veronica. Dar şi când o pierde, străbate lumea, chiar şi pădurea fermecată, ca să o găsească! Un film care i-a făcut să viseze pe copii, de când l-a filmat Elisabeta Bostan şi până azi.   

Vineri, 27 august, vin Ticăloşii, într-un film transparent despre afacerile, escrocheriile politice şi aranjamentele primilor ani postrevoluționari din România. Businessmeni făcuți peste noapte, senatori, securişti, generali, foşti revoluționari, reporteri, prim-miniştri defilează pe scena unde se dă lupta ascunsă pentru cucerirea statului şi a puterii absolute. Că de acolo vin fără efort banii!

Sâmbătă, 28 august, tot de la ora 21.00, spectatorii sunt invitați la Concertul, comedia francezului de origine română Radu Mihăileanu. Filmul este o coproducție internațională în care eroul principal, Andrei Filipov, dirijorul de renume mondial ajunge om de serviciu al Teatrului Balșoi din Moscova. Dar, din iubirea uriașă pentru muzică și din loialitate față de prietenii din fosta orchestră, reusește să meargă la Paris, pentru un concert care îi va redeschide drumul spre marile scene ale lumi.

Filmul Concertul a primit numeroase premii sau nominalizari la prestigioase festivaluri internaționale de film, precum European Film Academy sau Premiile César. 

La toate proiecțiile din cadrul Caravanei filmului românesc accesul publicului este liber,  în limita locurilor disponibile!

În luna august, programul Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale,  în Piațeta „Ion Dichiseanu” din Adjud este următorul:

Joi, 26 august, ora 21.00: VERONICA 

Regia: Elisabeta Bostan; 

Scenariul: Vasilica Istrate, Elisabeta Bostan;

Cu: Dem Rădulescu, Margareta Pâslaru, Lulu Mihăescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihăiță

 

Vineri, 27 august, ora 21.00: TICĂLOŞII

Scenariul şi regia: Șerban Marinescu

Cu: Gheorghe Dinică, Răzvan Vasilescu, Mircea Diaconu, Ștefan Iordache, Horațiu Mălăele, Mircea Albulescu, Dorel Vișan

 

Sâmbătă, 28 august, ora 21.00: CONCERTUL 

Regia: Radu Mihăileanu;

Cu: Aleksey Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov, François Berléand, Vlad Ivanov, Miou-Miou, Valentin Teodosiu

Desfășurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Scopul Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale, proiect aflat la a VIII-a ediție, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile. „Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc în atenția spectatorilor, promovându-l într-o manieră accesibilă.

Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului tânăr și le aduce spectatorilor cinefili bucuria revederii marilor creații cinematografice românești. 

Asociaţia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.

În cei nouă ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns în peste 40 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând peste 3.000 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine.


Din aceeasi categorie...

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în 2024 cu ediția a opta

Este Film Festival revine în perioada 29 mai - 2 iunie la Sibiu, cu filme europene apreciate internațional, discuții cu cineaștii invitați, competiție de scurtmetraje românești, Academia LINE-UP, cine-concert, dar și proiecții de film și a...

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Scurtmetraje premiate, în programul Festivalului Filmului European 2024

Festivalul Filmului European prezintă la București, în cadrul ediției 28, o serie de scurtmetraje de animație și ficțiune, care au obținut numeroase premii la festivalurile internaționale.

Câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național I. L. Caragiale din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. ...