Nordic Film Festival, #NordicFF invită iubitorii cinematografiei nordice la prima sa ediție din Timișoara.

Ediția din Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023, va avea loc între 28 septembrie - 1 octombrie 2023, la Cinema Victoria din Strada Ion Câmpineanu Nr. 2.

Festivalul aduce în atenția publicului 12 pelicule de lungmetraj, care celebrează, ca și în edițiile anterioare, diversitatea formelor și viziunilor artistice abordate de cineaștii din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

„Vă propunem un program bogat și divers de filme premiate la festivaluri internaționale de profil. Fie că optați pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family, sau Backyard Village), romance (Girl picture), pentru un film pentru copii (Supermarsu 2), unul horror (Lamb), unul istoric (Amundsen), o biografie (Sonja: The White Swan) sau un documentar (Maija Isola), veți descoperi un spațiu cinematografic atipic”, a declarat Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului.

Filmele sunt subtitrate în limba română și engleză.

#NordicFF aduce și o noutate: persoanele cu deficiențe de auz vor avea posibilitatea să urmărească un film nordic accesibilizat pentru ele, Louis and Luca - Mission on the Moon, proiectat în data de 1 octombrie, ora 14:00.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucuresti, Ambasadei Republicii Finlanda la Bucuresti, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

Prima ediție a #NordicFF a avut loc în 2018 la București, fiind urmată de alte două ediții la București (2020, 2022) și două ediții retrospective la Sibiu și Chișinău (2019).

Pentru program și informații vă invităm să urmăriți paginile de Facebook, Instagram și TikTok ale Nordic Film Festival.

Pentru întrebări sau sugestii ne puteți contacta la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Biletele pot fi achiziționate online și de la casieria cinematografului Victoria din Timișoara.

CineFan.ro este partener media al evenimentului.

AFIS Nordic Film Festival Timisoara 2023


Din aceeasi categorie...

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie, în weekendul alegerilor europarlamentare.

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...