Cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, Comic Con România deschide porțile celei de-a unsprezecea ediții vineri, 19 aprilie.

Timp de 3 zile, între 19 și 21 aprilie, complexul Romexpo din București va fi gazda unei lumi de poveste, plină de personaje fantastice, activități interactive, exclusivități și surprize pe măsură.

Actori îndrăgiți de la Hollywood ies din pielea personajelor care i-au făcut celebri și vin să-și întâlnească fanii la București, să le raspunda curiozităților și să le dezvăluie amănunte inedite de pe platourile de filmare, să se fotografieze cu ei și să le ofere autografe personalizate.

Astfel, doar la Comic Con România, fanii se vor putea intalni cu:

Jack Gleeson

Jack Gleeson (Game of Thrones, Safe Harbour)

Dacă personajul care l-a făcut celebru era nedemn de încredere, actorul, Jack Gleeson, își respectă promisiunea făcută anul trecut când nu a mai putut ajunge la eveniment și confirmă prezența la ediția din 2024.

Astfel, interpretul celui mai temut și instabil antagonist din Game of Thrones, Joffrey Baratheon, vine la București duminică, 21 aprilie, pentru a face fotografii individuale, pentru a oferi autografe personalizate și pentru a sta de vorbă cu fanii în cadrul sesiunilor de Q&A.

Jack Gleeson și-a început cariera încă din copilărie. De la vârsta de 8 ani, a început să joace în producții precum Reign of Fire, Batman Begins, primul film din trilogia regizată de Christopher Nolan, avându-l în rolul lui Batman pe Christian Bale, Shrooms și A Shine of Rainbows.

Adrian Rawlins

Adrian Rawlins (Harry Potter, Chernobyl)

Adrian Rawlins, este nimeni altul decât cel care îl interpretează pe James Potter, tatăl lui Harry Potter în seria de filme cu același nume, care continuă să fascineze generații de fani după mai bine de 20 de ani la apariția primului film, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone.

În afara rolului crucial din Harry Potter, Adrian Rawlins a reușit să se remarce și într-un alt univers fantastic cu milioane de fani, cel din Star Wars. Actorul l-a interpretat pe medicul Rhasiv în seria dezvoltată de Disney+, Andor, un prequel al acțiunii din Rogue One. Serialului se pregătește de cel de-al doilea sezon, primul fiind foarte bine primit de fani și de critici, ba chiar a obținut și 3 nominalizări la premiile Emmy.

O altă producție de succes din care a făcut parte Adrian este miniseria HBO, Chernobyl, unde l-a interpretat pe Nikolai Fomin, inginerul șef al centralei nucleare.

 

Alexander Vlahos (Outlander, Merlin)

Alexander Vlahos este cunoscut pentru rolurile sale emblematice din numeroase producții inspirate din istorie, precum Outlander, Merlin, Versailles sau Sanditon. Actorul va oferi autografe, va face fotografii cu fanii și va sta de vorba cu aceștia în cadrul panel-urilor sâmbătă, 20 aprilie.

Alexander Vlahos a debutat în seria BBC Țara Galilor, Crash în 2009. După numeroase alte roluri în producții britanice precum comedia Doctors (care a fost şi nominalizată la British Soap Awards) sau Privates, Alexander a obţinut rolul lui Mordred din seria BBC Merlin, începând cu sezonul al cincilea.

jupiter andrew horton

Andrew Horton (Jupiter's Legacy)

Originar din Manchester, Andrew și-a dorit încă din copilărie să devină actor. A studiat la Royal Welsh College of Music and Drama și a avut numeroase roluri în piese de teatru precum Merchant of Venice, Tartuffe sau Ring Ring.

În 2021, și-a câștigat popularitatea grație rolului lui Brandon Sampson în serialul Jupiter’s Legacy, produs de Netflix și inspirat din benzile desenate cu același nume create de Mark Millar și Frank Quitely.

Andrew Horton va fi prezent la Comic Con pentru fotografii cu fanii, autografe și sesiuni de Q&A (panels) pe 20 și 21 aprilie.

Jacob Dudman

Jacob Dudman (The Last Kingdom, Fate The Winx Saga)

Jacob Dudman, tânăr actor care are deja numeroase roluri la activ în producții precum The Last Kingdom, The Stranger, Medici și multe altele, vine la Comic Con România pentru a se întâlni cu fanii pe data de 21 aprilie.

Jacob și-a oferit vocea lui Doctor Who în seria audio BBC realizata de Big Finish Production. Și-a început cariera publicând diverse filmulețe (de la scheciuri la personificari și comedii) pe YouTube strângând 100.000 de subscriberi, iar la vârsta de 19 ani a regizat un scurt-metraj, Save The Rhino Vietnam, în care a și jucat alături de nașul său, Paul Blackthorne (cunoscut pentru rolul detectivului Quentin Lance din Arrow).

Actorul s-a remarcat și în seria Fate: The Winx Saga, dezvoltată de Netflix, în rolul lui Sam Harvey.

myannaburing

MyAnna Buring (The Witcher, Twilight Saga).

MyAnna Buring este cunoscută pentru interpretarea vrăjitoarei Tissaia de Vries din serialul Netflix, The Witcher. Actrița va fi prezentă la eveniment sâmbătă, 20 aprilie.

De origine suedeză, MyAnna a debutat în 2005, chiar în rolul principal din pelicula horror The Descent.

Grație talentului și a versatilității de care a dat dovadă de-a lungul carierei, MyAnna a reușit să obțină numeroase roluri în producții variate, de la seriale, la filme sau la piese de teatru.

Filmografia ei cuprinde titluri importante precum Downton Abbey, The Twilight Saga, Banished sau Dr. Who, la care se mai adaugă și rolurile din distribuția principală a serialelor The Responder, Ripper Street și In The Dark.

 

În plus, organizatorii și expozanții au pregătit numeroase alte surprize pe parcursul celor trei zile de eveniment. În zona de gaming, vizitatorii pot experimenta numeroase jocuri pe diverse sisteme, de la consola și PC până la mobil, VR și Arcade, pot câștiga premii, se pot întâlni cu influenceri și pot lua parte chiar si la un treasure hunt.

Printre invitați se numără și Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume, declarată doi ani la rând. Publicul va avea de ales dintr-o multitudine de jocuri precum Counter-Strike, League of Legends, FIFA, Fortnite, Brawl Stars și multe altele.

Nu vor lipsi Aleea Artiștilor unde numeroși artiști grafici își vor expune creațiile, zona de târg cu zeci de expozanți de unde vizitatorii pot pleca acasă cu numeroase produse, de la cărți, jocuri, articole de îmbrăcăminte, figurine sau accesorii cu personajele lor preferate, zona de street food cu preparate pentru toate gusturile sau zona japoneză unde participanții pot experimenta elemente din cultura Japoniei.

O altă activitate de neratat este competiția de cosplay, Comic Con găzduind selecția pentru Europa Cosplay Cup, jurizată de nume ca MeanKitteh, Manlima si Stickweeds.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul oficial www.comic-con.ro, dar și de la intrarea în pavilionul B3 (în limita stocului disponibil).

Pentru o bună desfășurare a evenimentului și pentru confortul și siguranța tuturor participantilor, organizatorii transmit următoarele reguli de acces și informații utile.

PROGRAM

Vineri, 19 aprilie, porțile se deschid de la ora 15:00, urmând ca prima zi să se încheie la ora 20:00. Sâmbătă și duminică, programul este cuprins între 10:00 și 19:00.

Programul complet, precum și harta evenimentului pot fi consultate pewww.comic-con.ro.

BILETE

În schimbul biletului, fiecare persoană va primi o brățară, iar ruperea sau pierderea ei va conduce la pierderea accesului.

Biletele de tip abonament vor fi preschimbate într-o brățară textilă care trebuie păstrată la mână în toate zilele evenimentului.

Biletele vor fi disponibile și la locație, în limita stocului, într-un punct de vanzare amplasat la intrarea în spațiul de eveniment.

Nu cumpărați bilete sau brățări de la distribuitori autorizați (inclusiv viagogo.com). Acestea nu vor fi valide pentru garantarea accesului. Revânzarea biletelor sau a brățărilor este strict ilegală.

ACCESUL COPIILOR

Copiii sub 6 ani au acces gratuit numai dacă sunt însoțiți de un adult posesor de bilet. Un copil poate fi însoțit de un adult plătitor de bilet, iar doi copii de doi posesori de bilete.

ACCESUL CU ANIMALE

Organizatorii sunt mari iubitori de animale, tocmai de aceea se gândesc la binele prietenilor noștri blănoși (agitația, zgomotul, aglomerația nu le fac bine). Așadar, accesul cu animale nu este permis, excepție făcând câinii însoțitori pentru persoanele cu dizabilități care sunt dresați special.

OBIECTE INTERZISE ȘI REGULI DE CONDUITĂ

Este interzis accesul cu sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle, deodorante sau obiecte inflamabile), băuturi alcoolice, conserve, artificii, spray-uri sau orice produs pe baza de aerosoli, arme, drone, obiecte contondente care pot răni persoane din jur, lasere, substanțe interzise. Accesul cu medicamente este permis doar în baza rețetei medicale aferente.

Accesul cu săbii, cuțite, bâte de baseball sau orice alte obiecte contondente este strict interzis. Totodată, armele de orice tip, inclusiv de tip airsoft sunt complet interzise, fiind permise exclusiv replicile din plastic.

Comic Con are o politică foarte strictă în ceea ce privește afișarea de mesaje rasiste și care instigă la ură de orice fel. Facem apel la toți vizitatorii să semnaleze membrilor staff-ului orice element, costumație sau comportament care pot produce prejudicii împotriva unei persoane sau unui grup de persoane pe motiv de rasă, etnie, naționalitate,  vârstă, religie, sex, categorie socială, orientare sexuală sau dizabilitate. 

Orice încălcare a acestor reguli stă sub incidența legilor statului român.

PRIM AJUTOR

În Pavilionul B3 va fi amplasat un punct de prim ajutor la care vă sfătuim să apelați în cazul în care aveți nevoie sau în cazul în care vedeți o altă persoană care se simte rău.

OBIECTE PIERDUTE

Organizatorii nu vor stoca și păzi obiecte personale pe durata evenimentului.

Obiectele pierdute, în cazul în care sunt găsite, trebuie duse la standul INFO POINT, acolo unde își vor aștepta revendicarea.

Dacă în termen de 2 zile nu sunt revendicate, atunci se vor posta fotografii cu acele obiecte pe pagina de Facebook a evenimentul din dorința de a-și găsi proprietarii de drept. In cazul in care nu sunt revendicate in 3 saptamani, acestea vor fi distruse sau reciclate.

REGULI DE CONDUITĂ PENTRU ZONA DE AUTOGRAFE ȘI FOTOGRAFII CU ACTORII

Organizatorii îi îndeamnă pe posesorii de bilete de Photo Op (Poză) sau Autograph (Autograf) să fie prezenți la începutul sesiunii de autografe si poze.

Fotografiile cu actorii se fac numai în cadrul sesiunilor de Photo Op și numai pe bază de bilet. Vă rugăm să nu vă fotografiați la secțiunea de autografe.

Întregul set de reguli menite să asigure buna desfășurare a evenimentului se găsesc și la adresa - http://comic-con.ro/rules/

Facem apel la public să le citească și să le respecte pentru ca toată lumea să se bucure de o atmosferă frumoasă, lipsită de incidente.

METODE DE PLATĂ

Deşi încurajăm expozanţii să pună la dispoziția vizitatorilor și opțiunea plății cu cardul, nu putem garanta existenţa aparatelor POS. Prin urmare, recomandăm publicului să aibă în posesie şi bani cash. În incinta Romexpo nu există niciun aparat ATM, doar în vecinătate, la aproximativ 20 de minute distanta de mers pe jos.