Weekend de vis, în regia lui Ovidiu Georgescu, va putea fi văzut în cinematografele din România, începând din 31 mai.

Vor fi organizate proiecții speciale în șase cinematografe din patru orașe. Proiecția de gală, în prezența echipei și a invitaților speciali a avut loc marti, 28 mai, insa vor fi organizate proiecții speciale în șase cinematografe din patru orașe

În București, echipa filmului va fi alături de public miercuri, 29 mai, de la ora 18.00, la Cinematograful Union, vineri, 31 mai, ora 20.30, la Cinema Muzeul Țăranului și miercuri, 12 iunie, ora 19, la Cinemateca Eforie.

Proiecții speciale, în prezența echipei, vor fi organizate și în Constanța, duminica, 2 iunie, ora 17.30, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", în Timișoara, joi, 6 iunie, ora 20.00, la Cinematograful Victoria și în Arad, sâmbătă, 8 iunie, ora 21.00, la Cinematograful Arta.

Filmul prezintă o poveste ce combină drama și comedia și este inspirat de experiențele trăite în timpul pandemiei.

Alex și Maria, doi tineri corporatiști, planifică un copil. Dar asta nu e simplu, pentru că cei doi sunt striviți de joburi și de stresul zilnic. Preț de trei ani la rând, ei încearcă să procreeze în weekenduri ‚organizate’, care eșuează lamentabil. Disperați, angajează o mamă-surogat. Însă relația lor se deteriorează, ajung să divorțeze, iar mama purtătoare rămâne să gestioneze singură problema.

Cunoscut pentru lungmetrajele de ficţiune, 3 păzește, Ultimul zburător și Dirijorul tăcerilor și pentru filmele documentare, Oameni de aur, Învingătorii şi Memoria clipei, regizorul Ovidiu Georgescu declară:

“Povestea fimului a început acum 16 ani, cu o idee a soției mele, Daniela, care s-a materializat într-un scenariu de scurtmetraj. În timpul pandemiei (2020 – 2021), inspirați de drama cu accente comice pe care o trăiam, am dezvoltat povestea din Weekend de vis împreună cu buna mea prietenă Theo Herghelegiu, pornind de la acel scenariu de scurtmetraj, iar realizarea lui în timpul pandemiei a fost o provocare uriașă, implicând adaptări semnificative și măsuri de siguranță stricte. Mi-aș dori ca publicul care vizionează acest film să dobândească o înțelegere mai profundă a complexității și vulnerabilității relațiilor umane, în special în fața unor provocări majore precum stresul cotidian, care poate distruge orice dorință, inclusiv pe cea de a avea un copil. Sper ca această poveste să inspire reflecții asupra propriilor relații și să ofere un sentiment de solidaritate celor care trec prin situații similare.”

Ioana Mărcoiu este Maria, o femeie de carieră care pare să aibă totul sub control: job-ul în ascensiune, căsnicia perfectă și chiar planificarea atentă a sarcinii și vacanțelor. Cu toate acestea, chiar și cele mai bine puse la punct planuri pot fi deturnate de surprizele imprevizibile ale vieții. Ioana Mărcoiu este actriță a teatrului Odeon și se află la a doua colaborare cu regizorul Ovidiu Georgescu, după rolul din Dirijorul tăcerilor.

Radu Micu este Alex, corporatist cu un job solicitant în domeniul IT, se implică din toate puterile în planurile lor de a concepe un copil. În ciuda obstacolelor și a momentelor dificile, el își propune să fie sprijinul de care Maria are nevoie și să facă tot ce îi stă în putință pentru a o vedea fericită.​​ Radu Micu este actor la Teatrul Excelsior din București, cunoscut publicului pentru rolul din serialul Netflix, Ascensiunea imperiilor: Otomanii.

Produs de Asociația Culturală Promissum, filmul este realizat după un scenariu scris de Ovidiu Georgescu şi Theo Herghelegiu.

Din echipa de producţie a filmului mai fac parte: Ovidiu Gyarmath - imagine, Cristina Paula Ana Barbu - scenografie şi costume, Petru Mărgineanu - muzica, Theodora Penciu - montaj si Marian Ioan Iacoban - sunet.

Distribuit de Promissum Production, Weekend de vis, ajunge din 31 mai în cinematografele din toată țara. 

Filmul a fost produs de Asociația Culturală Promissum cu sprijinul partenerilor IDA TV, Publicis Groupe și MMS Communication și distribuit cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și a Asociației Române de Gestiune a Operelor din Audiovizual, DACIN SARA.