Dupa o duminica agitata, in care cinefilii si melomanii au luat cu asalt Cinema Studio pentru „docu-fiction-ul” eveniment al anului, O zi din viata lui Nick Cave / 20.000 Days on Earth (regizat de Iain Forsyth si Jane Pollard si co-scris de Cave), competitia Bucharest IFF continua azi, 31 martie, de la ora 19.00, la Cinema Studio, cu Stories We Tell / Povestile noastre (regia Sarah Polley), un fascinant experiment la granita dintre fictiune si documentar, in care actrita devenita regizor investigheaza secretele parintilor (si ei actori), transformand cinema-ul in realitate si invers. Premiul criticilor din Los Angeles, Toronto si New York la sectiunea non-fiction, in 2013.

Tot la Cinema Studio, la ora 13.00, se va relua proiectia extraordinara cu Lawrence of Arabia, in versiune integrala, restaurata digital 4k. Intrarea va fi libera.

In cadrul sectiunii Focus: Chile vor fi proiectate la Cinema Studio, de la ora 17.00, respectiv 21.00, in prezenta regizorilor, La Pasion de Michelangelo (2013), de Esteban Larrain, o drama inspirata de fapte reale petrecute in cadrul regimului Pinochet, si multi-premiatul Gloria (2013, regia Sebastian Lelio).

Astazi incep si proiectiile la Cinema Elvira Popescu. De la ora 17.00 va rula, in cadrul sectiunii Panorama, Ida (Polonia, 2013, regia Pawel Pawlikoski), un splendid film alb-negru, laureat cu Marele Premiu la festivalurile de la Gijon, Londra si Varsovia si cu premiul FIPRESCI la Toronto.

De la ora 19.00, in cadrul sectiunii Venice Days Presents, va fi proiectat Bethleem, primul film al tanarului Yuval Adler, laureat cu 7 premii (din 13 nominalizari) la Premiile Academiei de Film din Israel, iar de la ora 21.00 C.R.A.Z.Y., filmul cu care Jean-Marc Vallee a castigat aprecierea criticii internationale, cu aproape 10 ani inainte de dublu-oscarizatul Dallas Buyers Club.

In Club Control, clubul festivalului, de la ora 20.00, va avea loc o proiectie aniversara, intr-o copie restaurata digital, a capodoperei Stop Making Sense, seminalul film-concert Talking Heads regizat de Jonathan Demme si de la a carui premiera se implinesc 30 de ani. La acest eveniment intrarea va fi libera. Dupa aceasta proiectie, de la ora 22.00, va avea loc o petrecere in spiritul anilor 80.

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lung metraj, va avea loc in perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control si Institutul Cervantes.

Fiecare zi de festival se incheie cu petreceri in Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Va asteptam.

Festivalul International de Film Bucuresti este organizat de Fundatia Charta si se desfasoara cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Roman, al Pirmariei Municipiului Bucuresti si al Uniunii Cineastilor din Romania, sub Inaltul Patronaj al Altetei sale Regale Principele Radu al Romaniei.