In data de 2 aprilie 2014, regizorul Tedy Necula implineste 10 ani de cand a inceput drumul carierei in cinematografie.

Totodata, la aniversarea a 25 de ani de viata si 10 de film, regizorul, impreuna cu RomaniaFilm, invita Bucurestenii de toate varstele la Cinema Corso, incepand cu ora 10.30 pentru o zi intreaga de proiectii ale filmelor realizate in aceasta decada.

“Este o aniversare aroganta, stiu, dar imi pare important sa arat un drum. Sunt primii pasi in cariera, temelia pentru ce urmeaza. Doresc sa impartasesc acest drum cu cine este curios, iar aceasta proiectie de miercuri este ocazia perfecta. Mai este ceva… in fiecare an de ziua mea, 2 aprilie, s-a intamplat sa am un eveniment legat de film. Filmarile la Noro au inceput in 2 aprilie 2001. La 20 ani, in 2 aprilie 2009 am lansat primul lung metraj documentar. Acum, la 25, impart cu publicul cadoul meu - 10 ani in film”.

Tedy Necula este cunoscut pentru cariera cinematografica dedicata subiectelor social-inspirationale. A produs filme si campanii pentru Consiliul European, UNICEF, Jungen Rumenen eine Chance si alte organizatii locale din Europa si Romania, productii care vor fi proiectate miercuri la Cinema Corso.

Specificul productiilor lui Tedy este maniera inspirationala in care abordeaza toate subiectele din filme si campanii.

“Lumea are nevoie de inspiratie. Oriunde in jurul nostru si in noi, exista acele lucruri bune de care trebuie sa ne bucuram. Lumea in care traim este lumea pe care vrem sa o vedem. De aceea mai important decat in ce fel fac filmele este cum inteleg lumea despre care vorbesc in ele, astfel incat sa inspire si sa aduca bucurie in fiecare spectator” - Tedy Necula.

Tedy Necula, a intrat in lumea filmului la varsta de 12 ani, fiind cunoscut pentru rolul principal din filmul Noro, in regia lui Radu Gabrea - filmul va rula in proiectie speciala de la ora 19.30.

Odata cu admiterea in liceu, la 15 ani, Tedy a realizat primele scurt metraje alaturi de colegii lui. Apoi a descoperit documentarul, si comunicarea vizuala pentru sectorul social. A urmat facultatea de regie film, este acreditat ca producator independent de catre Hollywood Institute, iar in prezent incheie un master in film documentar la Universitatea Babes Bolyai din Cluj

Programul proiectiilor de miercuri, 2 apilie, Cinema Corso - Intrarea Libera:

10.30 Calup scurt metraje realizate in liceu

12.00 Calup scurtmetraje realizate in facultate

13.30 Calup spoturi campanii sociale inspirationale + making of

15.00 Tango (52 min) - primul film de lung metraj, docu-drama despre Hip Hop in Romania.

16.30 Aripi de foc (52 min) - documentar despre primul spectacol de dans comunitar din Romania

18.00 Ba se poate! (64 min) - ultimul documentar produs, Metoda succesului pentru BAC.

19.30 Noro (80 min) - proiectie speciala in prezenta regizorului Radu Gabrea