Pentru cei care urmaresc serialele BBC, Dad’s Army e un nume cunoscut, desi serialul nu mai ruleaza din 1977. 

Popularitatea sa va creste insa avand in vedere ce planuri are Universal pentru franciza: Astfel, Dad’s Army, unul dintre cele mai indelungate sitcom-uri ale televiziunii britanice, va fi adus pe marile ecrane in curand, iar alaturi de Universal de proiect se vor mai ocupa Screen Yorkshire si DJ Films.

Mai mult decat atat, de curand s-a anuntat si o parte din distributie, si nu putem spune decat ca ne bucuram de ceea ce vedem. 

Ia sa vedem: Bill Nighy, Catherine Zeta-Jones, Michael Gambon, Mark Gatiss si Toby Jones sunt doar cateva din numele deja confirmate, toti actori unul si unul si toti cu ceva priza la comunitatea geek.

Filmul, care va fi regizat de Oliver Parker, se petrece in timpul celui de-al doilea razboi mondial, in Walmington-on-Sea, o localitate in care se afla o mica baza militara. 

Zeta-Jones interpreteaza rolul unei jurnaliste venite sa scrie despre misiunile de patrula ale celor din baza, lucru ce starneste oarece controverse, mai ales ca apar si banuieli despre existenta unui spion.

Din distributia serialului initial, care a rulat intre 1968 si 1977 au facut parte Clive Dunn, Arthur Lowe si John Laurie.