Una dintre partile mele favorite legate de adaptarile facute de Peter Jackson dupa cartile lui J.R.R. Tolkien a fost, intotdeauna, muzica, fie ca este vorba de coloana sonora compusa de Howard Shore, fie de melodiile de la final.

Si tocmai despre asta e vorba acum: piesa I See Fire, interpretata de Ed Sheeran la sfarsitul The Hobbit: The Desolation of Smaug tocmai a primit o nominalizare la premiile Grammy, pentru categoria “Song Written For Visual Media”. Din aceasta categorie mai fac parte:

Everything Is Awesome!!! Joshua Bartholomew, Lisa Harriton, Shawn Patterson, Andy Samberg, Akiva Schaffer & Jorma Taccone (Tegan And Sara Featuring The Lonely Island, The Lego Movie)

I’m Not Gonna Miss You, Glen Campbell & Julian Raymond (Glen Campbell, Glen Campbell, I’ll Be Me)

Let It Go, Kristen Anderson-Lopez & Robert Lopez (Idina Menzel, Frozen)

The Moon Song, Spike Jonze & Karen O (Scarlett Johansson & Joaquin Phoenix, Her)

Piesa, compusa de Sheeran, a fost lansata pe 5 noiembrie 2013, data la care a aparut si videoclipul. Acesta, in care apar si scene din trilogie, a fost postat si pe blogul The Hobbit si are, pana la ora actuala, peste 10 milioane de vizualizari. Reactia lui Sheeran la aflarea vestii o puteti vedea mai jos (desi v-o puteti inchipui oricum):

La final noi va lasam cu piesa in sine. Ne scuzati, ne-a intrat ceva in ochi.

;