Cea de-a 12-a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL va avea loc in perioada 17- 23 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Inscrierile pentru Competitia de scurt metraj fictiune si animatie sunt deja deschise pe www.festival-anonimul.ro

Pana la data de 15 iunie 2015, pot fi inscrise scurt metraje de fictiune si animatie produse dupa 1 ianuarie 2014, cu o durata de maximum 20 de minute, titlurile din Competitie urmand a fi anuntate in luna iulie.

Selectia acestora apartine, ca in fiecare an, criticului de film Irina-Margareta Nistor.

Competitia de lung metraj va prezenta si anul acesta 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova, curator de film si fost selector la Rotterdam IFF si la Doha IFF.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, Premiul pentru Cel mai bun scurt metraj de fictiune si respectiv Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animatie vor fi acordate in baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival, in timp ce Fundatia Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Pastina.

Festivalul, organizat de Fundatia Anonimul, se desfasoara dupa structura de acum foarte cunoscuta publicului si include Panorama Internationala (filme premiate la alte festivaluri importante din 2015, omagii, retrospective), sectiunea Actori in spatele camerei, sectiunea OFF Romanesc.

In 2014, Festivalul ANONIMUL s-a desfasurat in mod exceptional la Bucuresti pentru ca Dolphin Camping si Complexul Green Village au fost inchise.