Debutul in lung metraj al regizorului Andrei Cohn, Acasa la tata, va avea premiera internationala in cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo. 

Pelicula a fost inclusa in competitia oficiala a celei de-a 21–a editii a evenimentului care a debutat saptamana trecuta.

Premiera va avea loc vineri 21 August la Teatrul National din Sarajevo de la ora locala 20,00. Pe covorul rosu din capitala Bosniei si Herzegovinei vor fi prezenti regizorul Andrei Cohn, actorii Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ioana Flora, dar si o parte din echipa de productie.

Acasa la tata spune povestea lui Robert, un tanar scriitor care intr-un moment de ambiguitate emotionala se intoarce pentru 24 de ore in satul in care s-a nascut, pentru prima data de la moartea mamei lui. Pana a doua zi dimineata, isi va rescrie toate relatiile personale, cu tatal, cu cel mai bun prieten din copilarie, cu prima iubire, cu trecutul.

“Chiar daca la suprafata apar teme cum ar fi ratarea sau conditia provincialului,  pe mine m-a interesat sa pun in discutie notiunile abstracte de familie, prietenie si dragoste in contactul dur cu realitatea”, declara Andrei Cohn.

Din distributie fac parte actorii Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Natasa Raab, Sorin Cocis, Mirela Oprisor.

Scenariul filmului este scris de Mimi Branescu, imaginea este semnata de Andrei Butica, montajul Andrei Iancu, sound designer Sorin Neagu. Producator Giuliano Doman.

Cunoscutul om de publicitate, Andrei Cohn a studiat la Institutul de Arte Vizuale Nicolae Grigorescu din Bucuresti, sectia Pictura. 

El a debutat ca Art Director la agentia Darcy, pentru proiectul Connex, cariera a continuat in cadrul agentiei Scala JWT, unde a intalnit-o pe Cristina Jansen. Impreuna au format in 2002 Cohn and Jansen, un “creative boutique” unde au dezvoltat brandul Cosmote in Romania. 

Andrei Cohn a si regizat o serie de spoturi publicitare pentru acest brand.

Acasa la tata este un film produs de Film Location Guide, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Scandia Kandia Dulce, cu participarea HBO Romania.

Distribuitor Mandragora.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/acasalatata