Proiectul de documentar Cinema, Mon Amour, regizat de Alexandru Belc, a castigat doua premii la Festivalul International de Film de la Sarajevo (14 – 22 august), in cadrul workshop-ului destinat proiectelor aflate in post-productie Docu Rough Cut Boutique. 

Cat & Docs Award si Croatian Radio Television HRT Award, ambele in valoare de 2000 de euro, au fost anuntate joi seara, in prezenta realizatorilor. 

Din delegatia filmului la Sarajevo au facut parte regizorul Alexandru Belc, monteurul Ioachim Stroe si producatorul Tudor Giurgiu

Organizat impreuna cu Balkan Documentary Center, workshop-ul Docu Rough Cut Boutique ofera mentorat pe cinci proiecte selectionate in faza de lucru, timp de un an, si faciliteaza intalniri cu experti si oameni-cheie care pot contribui la finalizarea acestora. 

In perioada festivalului, timp de patru zile, realizatorii filmelor lucreaza intensiv la documentarele lor cu profesionisti in domeniu.

Aflat inca in lucru, proiectul Cinema, Mon Amour a fost demarat acum trei ani, la ideea producatorului Tudor Giurgiu, ca parte a campaniei „Salvati Marele Ecran!” (www.salvatimareleecran.ro). 

Cinema, Mon Amour urmareste povestea lui Victor Purice, salariat RomaniaFilm, managerul Cinema Dacia Panoramic din Piatra Neamt, locul in care munceste de aproape 43 de ani. 

Victor si oamenii lui de baza, Cornelia si Lorena, sunt singurii angajati ramasi in cinematograf dupa criza care a lovit majoritatea salilor din reteaua de stat din tara. 

Filmul analizeaza, totodata, motivele din spatele degradarii salilor de cinema, oferind o imagine actuala a cinematografelor functionale sau abandonate, la nivelul intregii tari.

Filmul se afla in faza finala de post-productie si a fost inscris la marile festivaluri de documentar ale toamnei, premiera fiind programata pentru anul 2016. 

Alexandru Belc a mai regizat documentarele 8 Martie (2012) si Rebel, Rebel (2009, co-autor Mihai Bauman), acesta din urma selectionat la  Visions du Réel Documentary Festival, Nyon, Elvetia.

Cinema, Mon Amour este o productie Libra Films, in coproductie cu HBO Romania si Pink Productions (Cehia).