Regizoarea Anca Damian a inceput filmarile pentru lung metrajul Perfect sanatos cu Vlad Ivanov, Anghel Damian, Olimpia Melinte, Cristina Florea in rolurile principale.

Primele cadre au fost turnate la inceputul lunii la Cluj-Napoca urmand ca in perioada urmatoare echipa de productie sa continue filmarile in Bucuresti.

Povestea lung metrajului Perfect sanatos este centrata pe relatia fiu-tata. Andrei Dorneanu, personaj interpretat de Anghel Damian, este un tanar avocat, in jur de 25 de ani, in timp ce tatal lui, Toma (Vlad Ivanov), e de asemenea jurist, mai exact judecator, in Cluj. 

Provocarea apare in momentul in care relatia trebuie sa se implineasca in absenta, sub aripa unei morti violente: Toma Dorneanu isi pierde viata intr-un accident absurd.

„Desi la primul nivel are un fir politist, filmul se desfasoara pe mai multe planuri: primul este cel in care personajul principal, in fata mortii violente a tatalui sau, ca si Hamlet, porneste in cautarea adevarului. Apoi este cautarea tatalui, ca sursa arhetipala, care este si o cautare de identitate, de sine. Toate aceste planuri converg catre dualitatea conditiei umane si atitudinea in fata mortii. “Tatal” se metamorfozeaza perpetuu in “fiul”, intr-un timp care se desfasoara continuu, ca o roata a vietii si a mortii”, declara regizoarea Anca Damian.

Distributia filmului este completata de Adrian Titieni, Ioana Flora, Toma Cuzin, Mircea Rusu, Camelia Maxim dar si de actorii clujeni Anca Hanu, Angelica Nicoara, Lorand Vata

Scenariul lung metrajului Perfect sanatos este scris de Lia Bugnar si Anca Damian, imaginea poarta semnatura lui Oleg Mutu iar scenografia si costumele au fost realizate de Alexandra Alma Ungureanu. Producatori Anca Damian si Guillaume de Seille.

Regizoarea Anca Damian a debutat in lung metraj in 2008 cu productia Intalniri incrucisate, film care a fost prezent in selectia unor festivaluri importante precum Busan, Chicago, Goa, Cottbus, Goteborg sau Roma. 

Cel de-al doilea lung metraj Crulic - Drumul spre dincolo (2011) a fost selectat in peste 150 de festivaluri de film si a castigat Cristal Award la Annecy (Franta) dar si peste alte 35 de distinctii importante. 

In 2013 a lansat pelicula O vara foarte instabila cu Jamie Sives, Ana Ularu si Kim Bodnia in distributie.

Cea mai noua productie semnata de Anca Damian, Muntele magic a avut premiera anul acesta la Annecy si a fost selectata in peste 20 de festivaluri precum San Sebastian, Busan, Ottawa, Vancouver, Chicago. Filmul poate fi vazut in aceasta perioada si in cinematografele din Romania.

Perfect sanatos este produs de Aparte Film (Romania) si Arizona Production (Franta) cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Media Development si cu participarea HBO Romania.

Foto: (c) Silviu Ghetie.