Se pare ca studiourile de la Hollywood ne pregatesc un alt remake al unui film francez de succes.

Publicatia Deadline anunta ca regizorul Sam Raimi (trilogia Spider-Man, Drag Me To Hell, Darkman) este in discutii pentru a regizat un remake la filmul francez Un profet / Un Prophete.

Pelicula originala din 2010 regizata de Jacques Audiard (care ne-a vizitat tara anul trecut, fiind invitat la evenimentul Les Films de Cannes a Bucarest), a fost nominalizata la Premiile Oscar si Globurile de Aur pentru Cel mai bun film strain si a castigat Marele Premiu al Juriului la Cannes in 2010.

Remake-ul este produs de Sony si Neal H. Moritz. Producatori vor fi Moritz si Toby Jaffe, iar scenariul a fost scris de romancierul Dennis Lehane (Mystic River, Gone Baby Gone, Shutter Island).

In filmul original Un Profet, un tanar arab este trimis la o inchisoare din Franta, unde devine un adevarat lider mafiot. Condamnat la sase ani de inchisoare, Malik nu stie nici sa scrie, nici sa citeasca. Marginalizat de liderul gastii corsicane care guverneaza inchisoarea, i se da un numar de misiuni pentru a le indeplini, intarindu-l si castigand increderea liderului gastii de-a lungul procesului. Dar Malik este curajos si invata repede, indraznind sa-si dezvolte in secret propriile sale planuri. 

Ramane de vazut daca remake-ul va urma firul povestii originale, sau va avea si cateva schimbari fara de filmul lui Audiard.

Ultimul film regizat de Sam Raimi a fost productia Disney din 2013 Grozavul si Puternicul Oz / Oz the Great and Powerful.